עוגת אופרה של מיקי שמו - עוגת שחור ולבן
צילום: דניאל לילה
שף-קונדיטור מיקי שמו מכין "עוגת אופרה" - עוגת שכבות של שני שוקולדים - שחור ולבן. עוגה מרשימה וחגיגית במיוחד
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 4108" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

כשעומדת בפנינו שמחה משפחתית כמו יום הולדת, יום נישואין או מסיבה, אנחנו אובדי עצות לגבי מה ואיך להכין משהו שבאמת ישמח ויצור מצב רוח טוב!
מיקי שמו ממליץ על אופציה אולטימטיבית לעוגה חגיגית, המשלבת בתוכה אלמנטים רומנטיים וכיפים: עוגת שני השוקולדים – B&W.  אמרנו שוקולד – אמרנו הכול!


כמות: תבנית בקוטר 24 ס"מ


החומרים:
טורט שוקולד – עוגת ספוג
4 ביצים
2/3 כוס סוכר (120 גרם)
3/4 כוס קמח (110 גרם) + 2 כפות לא גדושות של קקאו (15 גרם)
1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
קורט ונילין
1 כף שמן


סירופ סוכר
1 כוס מים
1 כוס סוכר


קרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה + 1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל


קרם שוקולד לבן
125 גרם שוקולד לבן
1 מיכל שמנת מתוקה + 1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל


ציפוי
100 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה


אופן הכנה:
1. טורט שוקולד: מקציפים את הביצים, סוכר ומלח. 
2. מנפים פנימה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומקפלים בעזרת מרית. מוסיפים את השמן בתנועת קיפול.
3. יוצקים לתבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ, ואופים בחום של 160-170 מעלות (תלוי בתנור) למשך כ-30 דקות.
4. סירופ סוכר: מביאים את המים עם הסוכר לרתיחה ומערבבים עד להמסת הסוכר.
5. קרם שוקולד מריר: מביאים מיכל שמנת מתוקה אחד לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. מקררים במקרר למשך שעה.
6. מקציפים את המיכל הנוסף של השמנת מתוקה עם תערובת השוקולד הקרה והסוכר.
7.
אופן הכנת קרם שוקולד לבן זהה להכנת קרם השוקולד המריר (חוזרים על שלבים 5 ו-6 עם השוקולד הלבן).
8. הרכב העוגה: חותכים את הטורט לשתי שכבות. מניחים שכבת בסיס טורט אחת בעובי של 1 ס"מ בתוך תבנית הקפיץ. מרטיבים קלות את שכבת הבסיס בסירופ סוכר.
9.
יוצקים את תערובת הקרם שוקלד מריר על הבסיס, ומשטחים את הקרם בעזרת מרית.
10. מניחים שכבת טורט נוספת בעובי של 1/2 ס"מ על גבי קרם השוקולד, ולוחצים בעדינות כלפי מטה כדי לקבל גובה אחיד. מרטיבים את הטורט קלות בסירופ, ויוצקים מעליו את קרם השוקולד הלבן. 
11. מכניסים את העוגה למקפיא למשך כשעתיים עד שלוש שעות.
12. ציפוי השוקולד לעוגה: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד הלבן. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד. 
13. מרימים את הרינג (או פותחים את הקפיץ). יוצקים את כל הציפוי על העוגה, מחזירים את הרינג, ובזריזות מפזרים את הציפוי בצורה אחידה על העוגה. לאחר כ-10 שניות ניתן להסיר שוב את הרינג, והציפוי נשאר יציב.
14. מי שרוצה יכול לקשט את הציפוי בעזרת שוקולד מריר מומס.


מחפשים מתכונים נוספים מתוך התכנית "מיקי שמו אופה מהלב" שמוקדשת לעוגות חגיגיות?
מתכון לעוגת ג'פונז - עוגת שכבות בציפוי ריבת חלב
מתכון לטארט פירות עם קרם שקדים

לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
כנאפה אגסים וגבינת צאן

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  עוגת אופרה
    ניצה   28/12/10 03:24 PM 
2.  עוגה פרווה
    מיכל   29/12/10 10:22 AM 
3.  באמת שחבל
    מזור    29/12/10 06:14 PM 
4.  למיכל...
    ניר   30/12/10 12:24 PM 
5.  עוגת אופרה
    מזל   07/01/11 02:12 PM 
6.  עוגת אופרה - תשובה לניצה
    מיקי שמו   11/01/11 11:17 AM 
7.  עוגת פרווה - תשובה למיכל
    מיקי שמו   11/01/11 11:20 AM 
8.  קונוס נייר
    רויטל לביא   12/01/11 12:40 AM 
9.  קונוס - תשובה לרוויטל
    מערכת "חיים טוב"   27/01/11 11:17 AM 
10.  אי אפשרות להדפיס את המתכון
    עדיקה   25/02/11 07:11 PM 
11.  הדפסת מתכון - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   27/02/11 11:54 AM 
12.  כמה זה 15 גר` קקאו
    ענבל   01/03/11 04:11 PM 
13.  כמות הקקאו - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   01/03/11 05:56 PM 
14.  הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהימהההההההה
    דבי   02/03/11 09:39 AM 
15.  הקפאת העוגה
    אפרת   02/03/11 04:01 PM 
16.  שאלה דחופהה
    מירי וגנר   03/03/11 11:49 AM 
17.  כמות אבקת אפייה - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   03/03/11 03:45 PM 
18.  עוגת האופרה-קפואה או קרה מהמקרר?
    מיכל   05/03/11 01:16 PM 
19.  עוגת האופרה-קפואה/קרה מהמקרר?
    מיכל   05/03/11 01:20 PM 
20.  עוגת אופרה
    חני    11/03/11 06:48 AM