כדורי בשר עם מנגולד
ישראל אהרוני, מתוך "בשר טחון", הוצאת כתר
בשר טחון הוא הבסיס לאין ספור מתכונים ותבשילים. אהרוני מציע מתכון מרענן לכדורי בשר עם מנגולד
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 1410" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

בשר טחון הוא הבסיס לאין ספור מתכונים ותבשילים. הוא מקבל באהבה תיבול, צורות בישול מגוונות ותוספות שונות. בספר "בשר טחון" של ישראל אהרוני תמצאו כל מה שרציתם לדעת על בשר טחון: איך לבחור, היכן לקנות, כיצד לאחסן ולטפל בבשר הטחון, ובעיקר – איך לבשל ממנו שלל מאכלים מרהיבים וערבים לחך.
הספר כולל כ-100 מתכונים המבוססים על בשר טחון וכתובים בפשטות, בהירות ומקצוענות. הספר מחולק לשישה פרקים, שכל אחד מהם מתמקד בטכניקת בישול אחת: ממולאים, כיכרות בשר אפויות, מאפי בצק עם בשר טחון, מאפי ירקות עם בשר טחון, קציצות ודברים אחרים. כל המתכונים מביאים למטבח הביתי ידע מקצועי וניחוחות מענגים ממטבחי העולם.


כדורי בשר עם מנגולד
מצרכים
500 גרם בשר כבש טרי, טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
4 עלי מרווה טריים, קצוצים
1 צרור עלי מנגולד טריים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס פירורי לחם
2 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי


- מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים. את העלים הירוקים קוצצים (אפשר לעשות זאת במעבד מזון). לוקחים חמישה מהגבעולים ובעזרת סכין חדה מסירים מחלקם החיצוני את הסיבים וקוצצים אותם דק.
- מחממים ¼ כוס שמן זית במחבת וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, השום, גבעולי המנגולד הקצוצים ועלי המנגולד הקצוצים. מאדים כ-5 דקות עד שהתערובת רכה מאוד. מקררים מעט את התערובת. 
- מוסיפים לתערובת הבצל המטוגנת את הבשר הטחון, את עלי המנגולד והפטרוזיליה הקצוצים ואת פירורי הלחם. לבסוף מוסיפים את הביצים, המלח הפלפל השחור הטחון, ומערבבים היטב. 
- צרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי פינג-פונג. 
- מחממים במחבת רחבה שמן זית בגובה שני ס"מ בערך, וכשהוא חם מטגנים בו את הקציצות. בזמן הטיגון מגלגלים את הקציצות מדי פעם במחבת עד שהן שחומות ופריכות.


 

לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
פרגיות, אגסים ואגוזים בנוסח תאילנדי

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה