עמוד הבית     אוכל     ט"ו בשבט     מתכון לאורז עם פירות יבשים
אורז עם פירות יבשים
איילת לטוביץ` מכינה מתכון קל, טעים וחגיגי של אורז בליווי פירות יבשים
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 971" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

כמות: 6 מנות

החומרים:
4 כפות שמן
2 כוסות אורז פרסי
3 כוסות מים
1 כפית מלח
לפירות היבשים:
1/2 כוס שמן
3 בצלים חתוכים לשמיניות
1/2 כפית בהרט
300 גרם תמרים מגולענים
200 גרם שזיפים מגולענים
150 גרם צימוקים בהירים\כהים
1 כף מיץ לימון 

שלבי ההכנה:
1. לאורז: מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב עד שכל האורז מצופה בשמן. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה.
2. מכסים במכסה עטוף מגבת ומבשלים על הלהבה הכי חלשה למשך 18 דקות. משאירים מכוסה 5 דקות נוספות.
3. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מערבבים עד שהבצל מתרכך ומזהיב יפה. מוסיפים את הבהרט ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים על להבה בינונית, עד שהם  מעט נצרבים. יוצקים פנימה את מיץ הלימון, מערבבים ומגישים על האורז החם.

מחפשים מתכונים נוספים מהתכנית?
לחצו כאן למתכון לאוסובוקו עגל בפירות יבשים
לחצו כאן למתכון לעוגת פירות יבשים
לחצו כאן למתכון לפרנץ' טוסט עם קומפוט
לחצו כאן לכתבה על פירות יבשים ותזונה

לכתבות נוספות:
צלע טלה ואגס שיכור במילוי טלה ופירות יבשים
פטריות ממולאות בכבד אווז ברוטב יין, תאנים ושזיפים

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  חייבים לחתוך
    מבשלת מתחילה   01/09/08 07:50 AM 
2.  האורז יצא מעולה ממולץ ביותר
    דנה   27/10/08 12:28 PM 


איילת לטוביץ`