עמוד הבית     אוכל     קריו גורן     עוגת שמרים מתכון בסיסי של קרין גורן
עוגת שמרים מתכון בסיסי
קרין מלמדת להכין את המתכון הבסיסי לעוגת שמרים, ומסבירה איך מגוונים: עוגת שמרים בבקה, וקרנץ
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 896" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
200 גרם חמאה
11/4 כוסות (300 מ"ל) חלב
4 ביצים בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח

שלבי
ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.
3. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
4. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
5. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
6. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.
הערה: אפשר גם להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח רק במקרר, למשך כל הלילה.


הבצק תפח? כעת הכינו בעזרתו עוגת בבקה או רולדת שמרים "כמו קראנץ"

מחפשים עוגות שמרים נוספות של קרין גורן?
מתכון לרולדת "כמו קרנץ" של קרין גורן
מתכון לעוגת בבקה של קרין גורן
מתכון לעוגת שמרים פרג של קרין גורן
מתכון לקוגלהוף של קרין גורן והנס ברטלה

לחצו כאן לכל המתכונים של קרין גורן

לכתבות נוספות:
עוגת פרג פשוטה ונהדרת
בויוס – עוגיות גבינה מלוחות

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  בצק שמרים בסיסי
    בן עטר חנה   18/02/07 08:29 AM 
2.  בצק שמרים בסיסי
    שושנה ברזילי   20/02/07 10:12 AM 
3.  בצק שמרים בסיסי
    מלי   09/03/07 10:02 PM 
4.  עוגת שמרים
    אילנה אברהמי   10/03/07 06:12 PM 
5.  בצק שמרים בסיסי
    לין   03/05/07 05:17 PM 
6.  בצק שמרים בסיסי
    טלי   15/06/07 09:54 AM 
7.  בצק שמרים
    טל   23/09/07 01:29 PM 
8.  בצק שמרים בסיסי
    עגי גיטה   17/10/07 04:59 PM 
9.  בצק שמרים
    מיטל    28/11/07 12:45 PM 
10.  עוגת שמרים נהדרת
    שרה   14/08/08 11:21 AM 
11.  הכנתי היום את העוגה ויצא פשוט פצצה!!!
    יפעת   04/09/08 06:35 PM 
12.  בצק שמרים בסיסי
    רחל   28/09/08 07:16 PM 
13.  עזרהה דחוףף!
    עומר   16/10/08 12:41 PM 
14.  עוגת שמרים בסיסית
    אופירה   29/10/08 10:29 AM 
15.  הבצק פשוט להכנה והעוגה יצאה אגדה!!!!!
    חופית   10/11/08 12:27 AM 
16.  שושנים עם מילוי קינמון
    זהבה   11/11/08 03:49 PM 
17.  עוגת שמרים
    יעל   13/11/08 02:50 PM 
18.  שמרים יבשים - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   13/11/08 05:42 PM 
19.  שמן במקום חמאה
    שלומית   29/11/08 11:00 PM 
20.  משהו לא כל כך נעים
    דניאל   04/12/08 04:25 PM 
21.  שמתי להתפיח כל הלילה במקרר ולא תפח לי, למה??
    הילה   12/12/08 02:56 PM 
22.  תשובה להילה
    מערכת "חיים טוב"   14/12/08 10:10 AM 
23.  עוגת שמרים פרווה .
    דורית לוי    19/01/09 10:10 PM 
24.  תשובה לדורית - מתכון פרווה
    מערכת "חיים טוב"   20/01/09 09:58 AM 
25.  עוגת שמרים
    דליה   28/01/09 08:25 PM 
26.  בצק שמרים
    סיון פ   22/02/09 06:41 PM 
27.  תשובה לסיוון
    מערכת "חיים טוב"   23/02/09 10:28 AM 
28.  המגישה
    עומר לוי   10/03/09 06:36 PM 
29.  כמה זה 50 גרם בכפות
    אירית   17/03/09 07:26 AM 
30.  תשובה לאירית
    מערכת "חיים טוב"   17/03/09 10:10 AM 
31.  זמן
    סטפני   03/04/09 07:24 PM 
32.  תשובה לסטפני
    מערכת "חיים טוב"   05/04/09 10:15 AM 
33.  אפשרות לתחליף
    יעל ינאי   18/04/09 09:10 AM 
34.  תשובה ליעל
    מערכת "חיים טוב"   19/04/09 09:22 AM 
35.  האם קמח רגיל או קמח תופח?
    אורית   23/04/09 08:26 AM 
36.  תשובה לאורית
    מערכת "חיים טוב"   23/04/09 10:10 AM 
37.  האם אפשר להקפיא
    מור   30/04/09 10:22 AM 
38.  עוגת שמרים
    ליאת   12/06/09 12:37 AM 
39.  שאלה לגביי סוג השמרים
    לירון   17/06/09 11:42 PM 
40.  רולדה שמרים
    אורלי בר   27/06/09 10:28 PM 
41.  מילוי קינמון אגוזים
    מאיר    05/07/09 11:01 AM 
42.  מחפש מילוי קינמון ואגוזים לאותו בצק בבקשה
    מאיר   08/07/09 10:15 AM 
43.  עוגת שמרים
    שושנה   29/10/09 08:02 PM 
 
        
45.  האם ניתן להחליף בקובית שמרים
    טלי   01/12/09 12:08 PM 
46.  לגבי כמות החלב..בספר מצויין 180 מ"ל וכאן 300 מ"ל
    שיר   07/12/09 10:41 AM 
47.  לגבי החלב..בספר מצויין 180 מ"ל ושמנת חמוצה
    שיר   07/12/09 11:30 AM 
48.  עוגות שמרים מבקשת פתרון
    הרוש כרמלה   27/01/10 09:50 AM 
49.  ?!?!?
    ?!?!?   02/02/10 05:16 PM 
50.  הקפאה
    יעל   03/02/10 12:09 AM 
51.  עוגות שמרים
    מיכל   01/03/10 12:23 PM 
52.  שמרים יבשים
    חני   06/04/10 11:05 AM 
53.  שמרים יבשים- תשובה
    דביר   13/04/10 09:11 PM 
54.  ביתר
    אליהכע   04/05/10 01:01 PM 
55.  במקום חלב אני השתמשתי במיי קוקוס ובמחאמה
    אורלי    07/05/10 12:47 PM 
56.  כמה זה 300 מ"ל חלב?
    עליזה   15/06/10 06:14 PM 
57.  חלב
    מערכת "חיים טוב"   16/06/10 10:25 AM 
58.  מהי מלית השמרים?
    עליזה   16/06/10 04:48 PM 
59.  מלית לעוגת השמרים
    מערכת "חיים טוב"   17/06/10 09:30 AM 
60.  קמח תופח במקום לבן
    ליאור   20/07/10 07:31 PM 
61.  יש לי שאלה חשובה:
    אסתר אמונה   27/07/10 10:21 PM 
62.  בקשר לתשובה 57 - מערכת
    פנינה   06/10/10 05:57 PM 
63.  מידת נוזלים מדויקת - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   07/10/10 01:53 PM 
64.  שמן בחמאה
    מיכל   13/10/10 05:38 PM 
65.  מה עם ההמשך של המתכון?
    רותי   30/11/10 05:27 PM 
66.  המשך המתכון - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   02/12/10 10:55 AM 
67.  פרווה
    נטלי   22/12/10 03:30 PM 
68.  כוס...מה המידה??? כמה זה??
    נטלי   22/12/10 03:34 PM 
69.  מידת נפח של כוס - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   23/12/10 10:06 AM 
70.  ההבדל בין וו (קרס)לישה...לגיטרה
    שף קונדיטור   22/01/11 04:49 PM 
71.  אפשר לאפות במיקרו?
    רונית   01/02/11 08:27 PM 
72.  how many cups is kilo??
    ilana   09/03/11 12:00 AM 
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        


איילת לטוביץ`