עמוד הבית     אוכל     קריו גורן     מתכון לעוגת מוס שוקולד של קרין גורן
מתכון לעוגת מוס שוקולד של קרין גורן
קרין גורן מכינה "בומב שוקולד" - עוגת מוס שוקולד מדהימה על פי מתכון שאפילו לא מצריך אפייה (וגם לא תבנית!). צפו כאן במתכון הוידיאו
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 829" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
למוס שוקולד:
2 מיכלים שמנת מתוקה
קמצוץ מלח
250 גרם שוקולד מריר
לתחתית פצפוצים:
2 כוסות פצפוצי אורז (אפשר גם רייס קריספיס או קורנפלקס לא ממותק ושבור גס)
150 גרם שוקולד (מריר, חלב או לבן)
150 גרם נוגט
לקצפת חלבה:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
רבע כוס ממרח חלבה
לציפוי:
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
80 גרם שוקולד מריר

שלבי ההכנה:
1. מתחילים להכין את מוס השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה עם מלח.
2.
מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
3.
מכינים את תחתית הפצפוצים: ממיסים יחד שוקולד ונוגט. מערבבים יחד עם פצפוצי האורז עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים. מהדקים בין שני ניירות אפייה לקבלת עיגול בקוטר הקערה (אפשר להיעזר במערוך או בתחתית של כוס). שומרים במקפיא עד שהתחתית מתקשה.
4.
לפני הרכבת הבומב, מכינים קצפת חלבה: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מקפלים פנימה ממרח חלבה. שומרים במקרר עד ההרכבה (מקסימום שעה).
5.
מסיימים את הכנת מוס השוקולד ומרכיבים את הבומב: מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר ומוסיפים את מיכל השמנת הנותר. מקציפים במהירות בינונית רק עד שמתקבל מוס אוורירי (זהירות – זה הופך מהר לחמאה).
6.
יוצקים את רוב המוס לקערה (שומרים בערך כוס בצד) ויוצרים שקע במרכז. יוצקים את קצפת החלבה לשקע במרכז המוס בקערה. מכסים ביתרת המוס ששמרנו בצד. מניחים מעל את תחתית הפצפוצים הקפואה, ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
7. למחרת משחררים את העוגה מהקערה: טובלים קצרות את הקערה עם הבומב בקערה גדולה יותר עם מים רותחים. נזהרים שלא יחדרו מים לעוגה. משחררים את המוס (נותנים דחיפה קטנה בידיים והוא קופץ החוצה) ומעבירים לצלחת הגשה.
8. מצפים בשוקולד: בסיר מביאים לרתיחה שליש כוס שמנת מתוקה. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס. יוצקים את הציפוי על הבומב ומניחים לו לנזול באופן חופשי.
9.
מעבירים למקרר להפשרה של שעה לפני ההגשה. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (מנגבים וטובלים שוב בין חיתוך לחיתוך).


לחצו כאן למתכון לעוגה כושית ולעוגות אישיות של קרין גורן


לחצו כאן לכל המתכונים של קרין גורן

לכתבות נוספות:
עוגת פרג פשוטה ונהדרת
בויוס – עוגיות גבינה מלוחות

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  רשום במתכון - 150 גרם נוגט. אבל מה זה נוגט?
    עדי   12/12/06 11:50 AM 
2.  תחתית הפצפוצים
    סיון   17/02/07 08:58 PM 
3.  עוגה מדהימה!!!
    נטלי   25/04/07 11:41 AM 
4.  איפה קונים נוגט ?
    ניקול   09/05/07 09:46 PM 
5.  נוגט
    מירב טובול   06/06/07 12:22 PM 
6.  נוגט - מה זה ואיפה משיגים
    מערכת "חיים טוב"   06/06/07 01:51 PM 
7.  הקפאה
    דליה   05/07/07 01:21 PM 
8.  חמאה/נוגט או שניהם
    ליה   12/07/07 11:54 AM 
9.  נוגט/חמאה
    מערכת "חיים טוב"   12/07/07 01:09 PM 
10.  האם המתכון פרווה.?
    מירי   16/08/07 11:44 PM 
11.  מתכון חלבי/פרווה - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   19/08/07 12:56 PM 
12.  איפה אפשר לקנות נוגט בשומרון..??
    חסויי   29/12/07 08:38 PM 
13.  באיזה גודל של תבנית בומב משתמשת קרין למתקון הנ"ל
    דינה   08/02/08 09:53 AM 
14.  בומב שוקולד
    אבי   09/02/08 03:34 PM 
15.  תחליף לחלבה
    דורית   27/11/08 10:29 AM 
16.  תחליף לחלבה
    דורית   27/11/08 10:31 AM 
17.  תשובה לדורית
    מערכת "חיים טוב"   27/11/08 06:02 PM 
18.  גודל הבומב
    דורית   11/01/09 09:25 AM 
19.  הכנתי את העוגה ולא הצליחה
    דיאנה   28/03/09 08:58 AM 
20.  למערכת חיים טוב מאיפה קניתם את הסט כלי בישול מעץ
    שלומי   03/05/09 07:30 PM 
21.  גודל תבנית הבומב
    דניאלה   04/05/09 02:01 PM 
22.  מיקסר יד
    דניאלה   07/05/09 12:28 PM 
23.  מיקסר kmikenwood
    דניאלה   08/05/09 01:09 PM 
24.  שיגעון
    דניאלה   10/05/09 04:13 PM 
25.  עלן המתכנים של קורין
    נורית   20/06/09 11:21 AM 
26.  שאלה
    ליהי   22/07/09 06:05 PM 
27.  שאלה לגבי השוקולד
    שרה   31/07/09 01:11 PM 
28.  תשובה לשרה
    מערכת "חיים טוב"   02/08/09 10:41 AM 
29.  האם אפשר להחליף את הנוגט בריבת חלב?
    שירי   02/08/09 02:36 PM 
30.  האם יש תחליף לנוגט?
    קורינה   03/08/09 04:16 PM 
31.  תחליף לנוגט
    קורינה   04/08/09 09:00 AM 
32.  הכנתי וחבל מאוד שלא התייחסתם לגודל הבומב
    שירי   04/08/09 04:48 PM 
33.  נוגט
    מור   14/09/10 07:14 PM 
34.  לגבי הנוגט
    מור   14/09/10 07:23 PM 
35.  עוגת מוס
    אביב   06/11/10 07:10 AM 
36.  בומב שוקולד
    אוקסנה גברילוב   22/12/10 03:37 PM 
 
        


איילת לטוביץ`