עמוד הבית     אוכל     מתכונים לפי שפים     מתכון לספריבס
ספריבס
מיקה שרון מכינה ספריבס ברוטב ברביקיו. מתכון אמריקאי טעים במיוחד
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 753" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
2 ק"ג ספייריבס קצרים מבשר לבן
מלח ופלפל שחור
רוטב ברבקיו (BBQ) מוכן
למרינדה:
1 בצל
1 ראש שום
1 פלפל צ'ילי אדום חריף
3 כפות רוטב הויסין
1 כף דבש
1 תפוז חתוך על קליפתו לקוביות
1 מקל קינמון
1 ליטר ציר עוף או מים
לרוטב:
2 כפות סויה
1 כוס קטשופ
2 כפות טמרינד
4 כפות רוטב הויסין
1 כף דבש
2 כפות סוכר
¼ 1 כוס מים
1 כפית שום כתוש
½ כפית קארי
½ כפית קינמון טחון
½ כפית כוכב אניס


אופן ההכנה:
1. במחבת חמה להשחים את הספייריבס משני הצדדים עם מעט מלח ופלפל.
2. לחמם תנור ל-175 מעלות.
3. להניח בתבנית עמוקה את הספייריבס עם כל חומרי המרינדה, לכסות בנייר כסף ולאפות כשעה, עד שהעצם נשלפת בקלות מהבשר.
4. להוציא את התבנית מהתנור. לאחר שהצלעות מתקררות מעט, להוציא מהתבנית, לשמור אותן ולהיפטר מהציר.
5. להכנת הרוטב: לבשל את כל המרכיבים בסיר על אש בינונית תוך כדי בחישה, עד לקבלת רוטב סמיך.
6. לפני ההגשה יש לחמם את הרוטב ולחמם לחוד את הספייריבס על גריל או בתנור חם. רק את החימום הסופי לעשות ביחד מתחת לברוילר או בתנור.
7. להוציא את הצלעות מהתבנית (או מהמקרר ולהביאן לטמפרטורת החדר). להניח על מגש אפייה ולהבריש ברוטב. להשחים מתחת לברוילר או על גריל פחמים פתוח.

למתכון לקרעפלך ואמפנדס לחצו כאן
למתכון לוון טון וספרינג רול לחצו כאן
למתכון לצלעות אסאדו ושפונדרה לחצו כאן

לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
כנאפה אגסים וגבינת צאן

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  חוסר דיוק
    שרון   09/12/06 05:29 PM 
2.  ספייריבס
    ivarshver.walla.com.il   29/06/07 05:00 PM 
 
        
4.  ספייריבס
    ורשובר יצחק   29/06/07 05:09 PM 
 
        
6.  מתכון של ספייריבס על בשר בקר
    מערכת "חיים טוב"   01/07/07 10:43 AM 
7.  ספייריבס
    מורן   27/01/08 02:09 AM 
8.  כל מה שהיא יודעת דחפה למתכוון אחד מיותר ולא טעים
    רון   05/06/10 10:16 AM 


איילת לטוביץ`