עמוד הבית     אוכל     עוגות וטארטים     מתכון לעוגת סולת הפוכה של ריקי דיין
עוגת סולת הפוכה של ריקי דיין
תחרות מתכוני עוגות: קרין גורן מארחת את ריקי דיין, שמכינה עוגת סולת הפוכה עם אננס, קוקוס ושוקולד לבן
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 482" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

כמות: תבנית בקוטר 26 ס"מ

החומרים:
לשכבת הקרמל:
3/4 כוס סוכר
1 קופסת שימורים של טבעות אננס
לעוגה:
4 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
100 גרם קוקוס טחון וקלוי (קולים את הקוקוס על גבי מחבת יבשה עד להזהבה)
3/4 כוס קמח
170 גרם סולת
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי או פריגת
1/2 כוס שמן
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
לסירופ:
נוזלים מקופסת אננס משומר
1/2 כוס חלב קוקוס

שלבי ההכנה:
להכנת התחתית (שתהפוך לחלק העליון של העוגה):
1. מניחים נייר אפיה משומן על תחתית התבנית.
2. מחממים היטב מחבת ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על להבה נמוכה מבלי לערבב עד שנוצר קרמל נוזלי זהוב. 3. יוצקים את הקרמל מייד אל התבנית ומטלטלים את התבנית כך שהקרמל יצפה את רוב התחתית. מצננים. עובדים בזריזות ובזהירות (הקרמל רותח אבל מתקשה מהר).
מכינים את העוגה:
4. מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר לקצף בהיר ותפוח.
5. מוסיפים את תמצית הוניל, הקוקוס הקלוי, הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ עד שמתקבלת בלילה אחידה.
6. מוסיפים את מיץ התפוזים והשמן ומערבבים.
7. מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס הלבן ומערבבים. 
8. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מסדרים על גבי שכבת הקרמל את טבעות האננס המשומר צמודות זו לזו וטבעת אחת במרכז (בצורת פרח).
9. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-50 דקות עד שהעוגה זהובה ויציבה.
מכינים את הסירופ
10. מביאים לרתיחה בסיר את הנוזלים של קופסת שימורי האננס ומבשלים 5 דקות.
11. מסירים מהאש, מוסיפים 1/2 כוס חלב קוקוס ובוחשים.
12. מוציאים את העוגה מהתנור, דוקרים את העוגה בעדינות עם מזלג או קיסם ויוצקים עליה את הסירופ. רצוי לצקת את הסירופ חם כאשר גם העוגה חמה.
13. הופכים את העוגה על צלחת ומקלפים ממנה בזהירות את נייר האפייה.
14. מצננים ומגישים.


לחצו כאן למתכון לעוגת השוקולד של ענבל אלמגור
לחצו כאן למתכון לעוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו


לחצו כאן לכל המתכונים של קרין גורן

לכתבות נוספות:
עוגת שוקולית
עוגה בחושה שוקולדית

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  עוגת סולת הפוכה
    נעמי   03/12/06 12:07 PM 
2.  עוגה מ-ע-ו-ל-ה
    טייגרית   15/03/07 04:06 PM 
3.  עוגה של זיוה סיסו
    norma   13/07/07 07:14 PM 
4.  מה ההבדלים בין סוגי השוקולד?
    מריאנה   20/12/07 11:38 AM 
5.  שמן במקום חמאה
    אסתי   01/01/08 07:02 PM 
6.  על איזה סוגים את מדברת?
    זיו סבג   10/02/08 09:39 PM 
7.  עוגת סולת הפוכה
    שוש   14/11/08 12:31 PM 
8.  העוגת סולת הפוכה
    אווה   27/11/08 10:24 AM 
9.  גם אני הכנתי אותה כבר ועכשו מכינה פעם שניה לכבוד שבת קודש
    שבת קודש   22/10/09 06:47 PM 
10.  עוגה קשה ויבשה
    אילי   23/09/10 09:43 PM 
11.  עוגת אננת הפוכה אחרת
    שרון   23/09/10 09:44 PM 


איילת לטוביץ`