עמוד הבית     אוכל     מדריך האוכל     מתכון לעוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו
עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו
קרין גורן מארחת את זיוה סיסו שמכינה את המתכון המנצח בתחרות המתכונים - עוגת שוקולד בבצק פריך. צפו כאן במתכון הוידיאו
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 481" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

כמות: תבנית בקוטר 28 ס"מ

החומרים:
לבצק :
1 וחצי כוסות קמח תופח
1 וחצי כוסות קמח רגיל
1 ושליש חבילות מרגרינה
2 חלמונים
5 כפות מי סודה
קמצוץ מלח
למלית:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 חבילת מרגרינה
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו
5 חלמונים
1 כף קוניאק
1 כף רום
2 כפות קמח רגיל
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
7 חלבונים אבקת סוכר לקישוט

שלבי ההכנה: 
1. הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים שני סוגי קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלמונים, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל-2 עיגולים בקוטר של התבנית (28 ס"מ). מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד, ניתן לשמור את השני בינתיים במקרר. 
4. המלית: בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים וקקאו לתערובת אחידה.
5. מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים (מומלץ להעביר מעט מהשוקולד לביצים, לאזן טמפרטורות ואז לערבב את הכל יחד), קוניאק ורום.
6. מערבבים פנימה קמח ואגוזים.
7. במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו בשלבים לתוך תערובת השוקולד.
8. יוצקים את התערובת לתבנית על הבצק. מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על גבי תערובת השוקולד. מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית.
9. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת.
10. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.


לחצו כאן למתכון לעוגת שוקולד של ענבל אלמגור
לחצו כאן למתכון לעוגת סולת הפוכה של ריקי דיין


לחצו כאן לכל המתכונים של קרין גורן

לכתבות נוספות:
ביצי הפתעה עם גלידה
עוגת שוקולית

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  עוגה מנצחת
    רחל   23/11/06 02:40 PM 
2.  באיזה טמפרטורה אופים את העוגה??????????????????
    רונית   23/11/06 04:44 PM 
3.  העוגה של זיוה
    כרמלה    23/11/06 10:04 PM 
4.  עוגה מהממת
    סמדר   25/11/06 08:06 PM 
5.  לא נשאר אפילו פרור אחד.....
    סמדר   25/11/06 08:07 PM 
6.  עוגת שכבות זהבה סיסו
    גלית בן סימון   08/12/06 05:39 PM 
7.  עוגת השכבות של זהבה סיסו
    ליאור מזרחי   18/12/06 09:09 PM 
8.  למס' 1
    ויקי   20/12/06 02:15 PM 
9.  חשיבות מי הסודה
    איריס    24/12/06 12:36 PM 
10.  שאלה לגבי המתכון
    אלין   08/02/07 09:23 PM 
11.  עוגה מעולה
    מיה   15/02/07 07:23 PM 
12.  עוגה מדהימה. יש לי את המתכון מסבתא מלפני 30 שנה....מנצח
    אתי   14/07/07 05:31 PM 
13.  שאלה לגבי העוגה של זהבה זיסו
    עדי   24/12/07 12:01 PM 
14.  טיפ קטן לעוגה המנצחת
    ארזואן סיגל   08/04/08 08:15 PM 
15.  לאבד את הבריאות לדעת עם מרכיבי המתכון "הזוכה".
    לא התרשמתי!   27/09/08 12:11 AM 
16.  מיי סודה???????
    איילה   21/11/08 08:53 AM 
17.  תשובה לאיילה
    מערכת "חיים טוב"   23/11/08 10:10 AM 
18.  שאלה
    יפעת   21/01/09 10:50 AM 
19.  תשובה ליפעת
    מערכת "חיים טוב"   22/01/09 10:09 AM 
20.  הכנה מראש
    שרית   14/09/09 08:38 PM 
21.  סוכר בבצק
    שרית   04/10/09 11:02 PM 
22.  שאלה
    נעמה   30/12/09 08:32 PM 
23.  העוגה המעולה
    שוש   16/04/10 09:29 AM 
24.  shef Liran
    Ariell   13/10/10 02:01 PM 
 
        


איילת לטוביץ`