עמוד הבית     אוכל     מדריך האוכל     מתכון לעוגת שמרים שוקולד ואגוזים של מיקי שמו
מתכון לעוגת שמרים שוקולד ואגוזים של מיקי שמו
צילום: דניאל לילה
מיקי שמו חוזר לילדות עם ניחוחות עוגת הקראנץ - עוגת שמרים שוקולד ואגוזים
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 4141" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

עוגת השמרים שוקולד שתמיד אהבנו בבית ותמיד נאהב, כי על טעמה גדלנו.


כמות: ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ


החומרים:
לבצק
5.5 כוסות קמח (770 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)
3/4 שקית משפר אפייה
3 ביצים גדולות (בגודל XL)
3/4 כוס מים פושרים (180 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח


למלית
750 גרם ממרח שוקולד “ השחר”
150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק מאוד במעבד מזון, או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון


לסירופ סוכר (לא חובה)
1/2 כוס מים (120 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון


אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה במהירות אטית, עד לפיזור אחיד של החומרים. 
2. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת, ומערבלים במהירות אטית במשך כ-3-4 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת תוך כדי ערבול, עד שהן נבלעות בתערובת. לשים כ-5-7 דקות עד לקבלת בצק חלק, רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
5. ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מפזרים קמח על משטח העבודה, ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
6. מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות למלבן בעובי 1/2 ס”מ - בתחילה עם כפות הידיים ואחר כך בעזרת מערוך.
7. בעזרת מרית מורחים על מלבן הבצק ממרח שוקולד באופן שווה, ומפזרים פירורי עוגיות או אגוזים קצוצים.
8. בצד הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה בבצק, ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) - המשיכה מבטיחה קבלת גליל הדוק בעובי אחיד.
9. מוודאים שקצה הבצק יהיה מונח כלפי מטה, ופוחסים בעדינות את הגליל בעזרת כפות הידיים ליצירת גליל שטוח. חוצים בעדינות את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלקה.
10. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X, כשצידם הפתוח פונה לאותו צד. מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
11. מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת או מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות עד שעה.
12. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35-40 דקות עד להזהבה קלה.
13. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
14. מוציאים את עוגות השמרים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (אם העוגה חמה - הסירופ צריך להיות קר, או להפך - אם העוגה קרה - הסירופ חם).
שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים.


מחפשים מתכונים נוספים מתוך התכנית "מיקי שמו אופה מהלב" המוקדשת לעוגות נוסטלגיות?
מתכון לבווסקו - עוגת שוקולד הונגרית, ספוגה בסירופ ומצופה בקרם שוקולד, קצפת ודובדבנים
מתכון למעמולים במילוי פיסטוק

לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
כנאפה אגסים וגבינת צאן

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  רולדות שמרים
    לאה   23/01/11 07:33 AM 
2.  רולדת שמרים - המרת חמאה לקבלת מתכון פרווה
    מיקי שמו   27/01/11 11:46 AM 
3.  רולדות שמרים
    מיטל    31/01/11 01:17 PM 
4.  תשובה למיטל
    מיקי שמו   01/03/11 02:48 PM 
5.  לחם
    יוסי ברזילי   06/03/11 05:35 PM 
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        


איילת לטוביץ`