עמוד הבית     אוכל     בשר     מתכון לכבסה - תבשיל ערבי אסלי של אורז ובשר כבש
מתכון לכבסה - תבשיל ערבי אסלי של אורז ובשר כבש
פותנה ג`אבר מכינה כבסה, תבשיל של אורז עם בשר כבש עם פלפלים ירוקים, בצל ופטריות
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 4113" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
2 חבילות פטריות שמפיניון
2 בצלים חתוכים לרצועות
פלפל ירוק חתוך לרצועות
4 כפות שמן קנולה


300 גרם בשר כבש (אפשר נתח עם עצם) 
2 מקלות קינמון
כמון
בהראט
הל טחון
מלח
פלפל לבן או שחור
כורכום - אם רוצים
פפריקה מתוקה - אם רוצים


2 כוסות אורז בסמטי שטוף
1-1.5 ליטר מים


כוסברה
פטרוזיליה
צנוברים


אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל והפלפלים לרצועות.
2. מחממים סיר עם שמן קנולה ומוסיפים את הבצל והפלפלים.
3. בינתיים חותכים את הפטריות - את הגדולות לשניים ואת הקטנות להשאיר שלמות. מוסיפים את הפטריות לסיר ומערבבים.
4. חותכים את בשר הכבש לנתחים בגודל הרצוי ומוסיפים לסיר.
5. מתבלים את התבשיל במקלות קינמון, הל טחון, כמון, בהראט, מלח ופלפל לבן או שחור, כורכום ופפריקה מתוקה.
6. מוסיפים את האורז לסיר ומפזרים בצורה אחידה, ללא ערבוב. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות ומניחים לכמה דקות.
7. במחבת ללא שמן משחימים את הצנוברים.
8. מניחים צלחת גדולה על הסיר, הופכים אותו וטופחים עליו קלות כדי שהאורז יפרד מהסיר.
9. מגישים עם כוסברה, פטרוזיליה וצנוברים מעל - לפי הטעם.


מחפשים מתכונים נוספים של פותנה מהתכנית עם שי אראל?
מתכון לסלט צנוניות בוויניגרט
מתכון לתבשיל בשר עם שעועית ברוטב עגבניות
מתכון לסלט תפוחי אדמה וגרגרי חומוס



 

לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
פלפלים ממולאים בסיר בישול איטי

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
 
        
 
        


איילת לטוביץ`