עמוד הבית     אוכל     מתכונים לפי שפים     מתכון לחמין צמחוני של פיליס גלזר
מתכון לחמין צמחוני של פיליס גלזר
קובי אריאלי מארח את פיליס גלזר, שמכינה חמין צמחוני ובריא, עשיר בקטניות ובטעם. ויש גם טיפים למניעת נפיחות בבטן (רמז: הכל טמון בתבלינים)
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 4095" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
1 כוס פריקי (חיטה ירוקה) או חיטה מלאה
1 כוס גרגירי חומוס יבשים, שהושרו במים למשך לילה, מסוננים
1/2 כוס גרגירי מאש או עדשים ירוקות או חומות
1 כוס גריסי פנינה
3 עלי דפנה
2 כפיות זרעי כוסברה
ארטישוק ירושלמי
1/2+1 כפות כמון טחון
קימל - מי שאוהב
1/2+1 כפות מלח ים גס
1/2+1 כפיות פלפל שחור גרוס
2-3 כפות תערובת שמין זית וקנולה
3 בצלים גדולים מאוד, חתוכים לפלחים דקים
1 כף דבש או סוכר חום
6 תפוחי אדמה קטנים בקליפתם, מקורצפים
חופן גדול של שיני שום בקליפתן
6 ביצים, רצוי אורגניות


אופן ההכנה:
1. משרים את החיטה במים כשעה ומסננים.
2. אם לא השרינו את החומוס ללילה - מרתיחים את הגרגרים ומשרים לשעה במים.
3. שמים בסיר גדול בעל תחתית עבה את החומוס, המאש, הגריסים, 2 מעלי הדפנה, זרעי הכוסברה, הכמון, המלח והפלפל.
4. אם אוהבים להפריד את החיטה - שמים את אותה ואת עלה הדפנה הנותר בכלי מתכת עגול מחורר או בשקית בד, ומכניסים את הכלי הסגור או הבד לסיר.
5. מחממים במחבת בינונית את השמן על להבה בינונית-נמוכה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
6. מוסיפים לבצל את הדבש וממשיכים לטגן על אש בינונית-נמוכה עד להשחמה.
7. מוסיפים לסיר החמין את הבצל עם השמן, השום ותפוחי האדמה, ומערבבים.
8. שוטפים את הביצים ומניחים מעל התבשיל.
9. מוסיפים מים רותחים שיגיעו עד 3 ס"מ מעל התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-5-10 דקות.
10. לאחר מכן מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים לפחות שלוש שעות, או כל הלילה. בודקים את התבשיל מדי פעם, ואם צריך מוסיפים מים רותחים. אם התבשיל נוזלי, מסירים את המכסה ומבשלים עד שהמים יתאדו.


מחפשים מתכונים נוספים מהתכנית המוקדשת לחמין?
מתכון לצ'ולנט - חמין אשכנזי
מתכון לסחיינה - חמין מרוקאי

לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
כנאפה אגסים וגבינת צאן

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 


איילת לטוביץ`