עמוד הבית     אוכל     עוף     מתכון לסלט עוף ואורז קלוי
מתכון לסלט עוף ואורז קלוי
הילה אלפרט ושף ערן ירוחם מכינים סלט רצועות עוף עם אורז קלוי מצפון תאילנד עם השפעה סינית
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 4067" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
500 מ"ל ציר עוף
2 יחידות חזה עוף (כ-500 גרם)
4 כפות אורז ארוך
6 בצלים ירוקים קצוצים דק
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
פלפל ירוק חריף מגולען קצוץ דק
נענע קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
2 גבעולי למון גראס קצוצים דק
מיץ מ- 2 לימונים גדולים
2 כפות רוטב דגים
2 כפיות סוכר


לקישוט
עלי חסה שטופים


אופן ההכנה:
1. מרתיחים את ציר העוף ומוסיפים את חזה העוף.
2. מביאים שוב לרתיחה ומכסים. מבשלים עד לריכוך הבשר ( כ-10-12 דקות).
3. מורידים מהאש ומשאירים את העוף בתוך הציר 10 דקות נוספות.
4. מסננים ומצננים את העוף. קוצצים אותו לרצועות דקות מאוד, ושומרים את ציר העוף לשלב מאוחר יותר.
5. קולים את האורז במחבת עד השחמה. טוחנים במכתש ועלי לאבקה דקה. 
6. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים, פרט לסוכר.
7. מערבבים את כל הנוזלים בכלי קטן יחד עם הסוכר .
8. מוסיפים לסלט ומערבבים.
9. א
ופן ההגשה: מניחים עלי חסה בתוך קעריות ויוצקים עליהם את הסלט.


 

לכתבות נוספות:
פרגיות, אגסים ואגוזים בנוסח תאילנדי
זר טימין בפרגיות

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 


איילת לטוביץ`