עמוד הבית     אוכל     בשר     מתכון לכרוב ממולא
מתכון לכרוב ממולא
פותנה ג`אבר מכינה את הגירסה שלה לכרוב ממולא באורז ובשר, מתכון שדורש קצת השקעה, אבל טעים טעים...
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 4006" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
כרוב בלאדי לבן בינוני
ו כוס אורז רגיל
220 גרם מעורב כבש ובקר
מלח
פלפל לבן
ראש שום אחד מקולף
6 שיני שום כתוש בצד
קצת כורכום
טיפה הל טחון
חצי כפית קינמון
חצי כפית בהראט
2 לימונים חצויים
סיר מים רותחים
2 כפיות אבקת מרק


אופן הכנה:
1. לתוך סיר עם מים רותחים מוסיפים קצת מלח.
2. מפרידים את עלי הכרוב וחולטים אותם עד שיתרככו. מוציאים את העלים בעזרת מלקחים ומניחים בצד.
3. שוטפים את האורז ומניחים בקערה. מוסיפים את הבשר טחון עם כל התבלינים.
4. כשהעלים מתקררים ממלאים אותם.
5. מרפדים סיר בשני עלי כרוב. מסדרים בסיר את הממולאים בצורת שתי וערב. בין כל שכבה חוצים את השום ושמים שומים שלמים. מוסיפים קצת מלח, קצת אבקת מרק עוף ומכסים את הסיר במים. מניחים צלחת שטוחה על הכרובים.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים במשך 40 דקות.
7. שמים במחבת 2 כפיות שמן , 6 שיני שום כתושות ומשחימים את השום.
8. כשהכרוב הממולא מוכן, מעבירים את השום לתוך מגש עם צלחת הגשה גדולה ואז מוסיפים מעליו את הכרוב.
אוכלים עם לימון סחוט.


 

לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
פלפלים ממולאים בסיר בישול איטי

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 


איילת לטוביץ`