עמוד הבית     אוכל     מדריך האוכל     מתכון לעוגת גבינה שוויצרית
מתכון לעוגת גבינה שוויצרית
דודו אוטמזגין חוזר לתחילת הקריירה שלו ומכין עוגת גבינה שוויצרית בציפוי שוקולד - עוגה טעימה ומרשימה, כולל הטריק של דודו: כתר משוקולד
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 3778" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
לרולדה
4 ביצים (200 גרם)
1/2 כוס סוכר (120 גרם)
3/4 כוס קמח (100 גרם)


לגבינה
1+1/2 מיכלי שמנת להקצפה 32% שומן(400 גרם)
2 גביעי גבינה לבנה 9% (500 גרם)
2/3 כוס חלב (160 מ"ל(
1/2 כוס (80 גרם) סוכר
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל


לציפוי (גנאש)
1 מיכל שמנת להקצפה 32% שומן (250 מ"ל)
200 גרם שוקולד מריר


אופן ההכנה:
1. לרולדה: מקציפים את הביצים עם הסוכר.
2. לאחר ההקצפה מוסיפים את הקמח בצורת עטיפה.
3. מורחים את תערובת הרולדה על מגש עם נייר אפייה.
4. אופים בטמפ' 200 מעלות במשך 10 דקות.
5. קורצים 2 עיגולים בקוטר 24 (יותר קטן מהרינג) ומורחים שוקולד גנאש.
6.
לגבינה: מערבבים את הגבינה, החלב והסוכר בקערה בעזרת מטרפה ידנית.
7. מקציפים את השמנת מתוקה, הקצפה קלה ומקפלים לתערובת הגבינה.
8. הרכבת העוגה: בתבנית עגולה קוטר 26 מניחים את הרולדה המצופה בשוקולד.
9. יוצקים מחצית מכמות הגבינה מעל הרולדה. 
10. מניחים על גבי הגבינה תחתית מצופה נוספת.
11. יוצקים את שארית הגבינה.
12. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים ל- 24 שעות.
13. מכינים את ציפוי הגנאש: מחממים על הגז את השמנת מתוקה עד להרתחה, יוצקים לקערה עם שוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
14. יוצקים על העוגה הקפואה.
15. מעבירים למקרר לפני ההגשה, ושומרים במקרר.


כתר על גבי צינור קפוא
החומרים:
200 גרם שוקולד מריר


1. ממיסים את השוקולד המריר בעזרת בן מארי.
2. לוקחים שק זילוף או נייר ומקפלים למשולש (שטניצל) מוזגים את השוקולד פנימה, וחותכים חור קטן.
3. לוקחים צינור ברזל קפוא קוטר 8 ס"מ ומזלפים באלכסונים את השוקולד.
4. לאחר הזילוף אוספים את השוקולד הפוך וכך נוצר כתר.


מחפשים מתכונים נוספים מהתכנית "מאפים ומתוקים"?
מתכון לעוגת לימונצ'לה
מתכון לעוגת היער השחור

לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
כנאפה אגסים וגבינת צאן

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  טעות במתכון
    שירן   31/08/10 09:55 PM 
2.  שכחו לרשום במתכון
    ניצה   03/09/10 12:06 AM 
3.  את העוגה ניתן לשמור אח"כ במקרר ?
    ש   05/09/10 08:07 AM 
4.  אחוזי שומן
    דניאל שפירא   11/12/10 10:13 PM 
5.  כמות החלב - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   04/01/11 04:52 PM 
6.  שמירה במקרר - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   04/01/11 04:53 PM 
7.  אחוזי שומן - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   04/01/11 04:54 PM 
8.  אז לדעתכם חיבו כל נחודשים האלו לתשובה? פשוט לא מנסים יותר את המתכונים שלכם.
    לני   13/01/11 06:45 PM 
9.  משך ההקפאה
    אוראל   24/02/11 10:57 AM 
10.  ..
    **   24/02/11 10:59 AM 
11.  גועת גבינה שוויצרית
    בן ברוך פולט   06/03/11 12:07 PM 
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        


איילת לטוביץ`