עמוד הבית     אוכל     עוגיות     מתכון לאקלר במילוי קפה
מתכון לאקלר במילוי קפה
גלית והנס ברטלה מכינים אקלר במילוי קרם פטיסייר-מוקה עם בצק רבוך (בצק של פחזניות)
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 3764" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

כמות: כ-10 אקלרים


300 גרם בצק רבוך מוכן


מלית פטיסייר
400 מ"ל חלב
1/2 כוס + 1 כף סוכר (120 גרם)
100 מ"ל חלב קר
5 חלמונים
5 כפות קורנפלור (40 גרם)
חצי מקל וניל


1 כפית גדושה נס קפה (לא מגורען)


אופן ההכנה:
1. מזלפים בעזרת שקית זילוף עם צנתר משונן מס. 9, עשר צורות מאורכות, כל אחת בת 11 סנטימטרים בערך. צריך לשמור על מרחק ביניהם, לפחות בגודל של כל אחת.
2. אופים בחום 190 מעלות כ- 15-20 דקות. מצננים.
3. מילוי פטיסייר
מערבבים את החלב הקר (הכמות הקטנה) עם הקורנפלור, מוסיפים חלמונים ומערבבים.
4. מוסיפים לחלב (הכמות הגדולה) את הסוכר ומערבבים. מרתיחים בסיר בישול.
5. כשהחלב רותח מורידים מהאש, מוסיפים בערך חצי מכמות החלב החם לתערובת הקורנפלור, מערבבים היטב, ומחזירים הכול בחזרה לסיר תוך כדי ערבוב . חוזרים אל האש ומערבבים כל הזמן, כשהקם מעלה בועות מורידים מהאש.
6. יוצקים על מגש לצינון ומכסים עם ניילון נצמד. מצננים.
7.
מילוי קרם מוקה: כשהקרם פטיסייר עדיין פושר (חום הגוף) מורידים חצי מכמות הפטיסייר לתוך קערה ומערבבים היטב.
8. ממיסים את הנס קפה עם 1 כף מים רותחים, מוסיפים לפטיסייר ומערבבים.
9. עושים חורים באיקלרים מלמטה וממלאים בעזרת שקית זילוף. מקררים.


טיפים :
1. לייבש את המקל וניל לשימוש חוזר.


מחפשים מתכונים נוספים של התכנית "מאפים ומתוקים" עם גלית והנס ברטלה?
מתכון לבצק רבוך
מתכון לפחזניות ברבורים
מתכון לפרופיטרולים – פחזניות קלסיות


 

לכתבות נוספות:
שורטברד שקדים עם תותים ובלסמי
ביסקוטי אגוזים וצימוקים

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  אקלר בטעם מוקה
    לימור   08/08/10 09:33 AM 
2.  הציפוי לאקלר
    רעיה   09/08/10 08:26 PM 
3.  פונדנט
    rrrrr   09/08/10 08:30 PM 
4.  סוכר עם גלוקוזה - תשובה ללימור
    מערכת "חיים טוב"   10/08/10 02:17 PM 
5.  פונדנט/ציפוי לאקלר - תשובות
    מערכת "חיים טוב"   10/08/10 02:20 PM 
6.  בעיה בצפיה באינטרנט
    amit   10/08/10 04:16 PM 
 
        


איילת לטוביץ`