עמוד הבית     אוכל     דודו אוטמזגין     מתכון לסברינה קלסית אישית
מתכון לסברינה קלסית אישית
עוגת רטרו קלסית: דודו אוטמזגין חוזר לאייטיז עם סברינה אישית. הסברינה היא מעין פחזנית אפויה, ולאחר מכן מבושלת בסירופ ומוגשת עם קצפת. מנה יפהפיה ומפנקת
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 3684" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
לבצק

3 כוסות + 8 כפות קמח (500 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
5 ביצים
250 מ"ל מים
10 גרם שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
75 גרם חמאה רכה


מצרכים לסירופ
1 כוס סוכר
3 כוסות מים
1/4 תפוז
1/4 לימון
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס רום בהיר


מצרכים לקצפת
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 1 כפות סוכר
1 כף אינסטנט פודינג


אופן ההכנה:
1. הבצק: שמים במערבל את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה, ומערבלים לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד שהיא נבלעת בתערובת.
3. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים. מערבלים את הבצק לרגע, כך ש"יפול". מעבירים לשק זילוף.
4. זולפים את הבצק לתבניות, ומשהים כחצי שעה.
5. בינתיים מחממים תנור מראש לחום בינוני-גבוה (כ-190 מעלות, תלוי בתנור).
6. אופים כ-10 דקות עד שהסברינה זהובה מעט. מצננים מעט ומוציאים מהתבנית.
6. הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיבי הסירופ, מלבד הרום. מערבבים מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס לגמרי.
7. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד לקבלת סירופ סמיך מעט. מערבבים פנימה את הרום.
8. כאשר הסירופ על סף רתיחה, מבשלים בו את הסברינה האפויה כ-3-4 דקות, עד שהיא ספוגה בסירופ.
9. מוציאים ומניחים על מגש.
10. הקצפת: מקציפים את כל החומרים יחד.
11. מזלפים את הקצפת על הסברינה, מעטרים בפרי ומגישים.


מחפשים מתכונים נוספים מתוך התכנית "מאפים ומתוקים עם דודו אוטמוזגין"?
מתכון לעוגת גזר בחושה
מתכון לעוגת מוס אייריש קרים
קישוט לעוגה


 

לכתבות נוספות:
מתכון לעוגת גזר בחושה של דודו אוטמזגין
קישוט לעוגה

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  אפשר לאפות את הסברינה בתבנית גדולה?
    שיר   14/07/10 05:29 PM 
2.  מהמם
    מגי   20/07/10 03:12 PM 
3.  למה תמיד יש הבדלים בין המתכון הכתוב והקטע המצולם???
    אור   27/07/10 03:52 PM 
4.  הבדלים בין המתכון המצולם לכתוב
    מערכת "חיים טוב"   27/07/10 05:14 PM 
5.  סברינה .
    אבלין    02/02/11 10:29 PM 
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        


איילת לטוביץ`