עמוד הבית     אוכל     מתכונים בריאים     מתכון לפלפלים, טופו וזיתים מוקפצים על קוסקוס מלא של פיליס גלזר
פלפלים, טופו וזיתים מוקפצים על קוסקוס מלא
פיליס גלזר מכינה מנה נפלאה, שמתאימה גם לספורטאים אחרי אימון, מנה שמכינים בצ`יק, ומכילה קוסקוס מלא. על הקוסקוס - פלפלים, טופו וזיתים מוקפצים. צפו כאן מתכון הוידיאו
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 3039" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

כמות: 2-3 מנות


החומרים:
לפלפלים, זיתים וטופו
4 פלפלים מצבעים שונים
½ חבילת טופו (כ-150-180 גרם), חתוך לקוביות
4 שיני שום פרוסות
12 זיתים שחורים בשמן זית ומלח, לא מגולענים
שמן זית לטיגון


לרוטב
¾ כוס יין לבן
½ כוס מים קרים
½ כפית כורכום
1 כפית דבש
½ 1כפיות קורנפלור
½ כוס תערובת בזיליקום ואורגנו חתוכים לרצועות


לקוסקוס
2 כפיות שמן זית כתית מעולה לטיגון הבצל
1 בצל בינוני חתוך לפרוסות חצי ירח
1 כוס קוסקוס מלא של "קוסקוס מזון"
½1 כפיות שמן זית כתית מעולה
2-3 כפות צנוברים קלויים במחבת יבשה


אופן ההכנה:
1. חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי 3 ס"מ וחוצים את הרצועות. שמים בצד.
2. מערבבים את כל החומרים לרוטב ושמים בצד.
3. מחממים את השמן ומטגנים את הבצל (לקוסקוס) עד שהוא משחים.
4. שמים את הקוסקוס בקערה, מערבבים עם השמן וקורט מלח, יוצקים מעליו מים רותחים, מכסים ומעמידים בצד כ-5 דקות. מפוררים עם מזלג, מוסיפים עוד כמה טיפות שמן זית לפזר את הגושים אם יש, ומערבבים עם הבצל המטוגן והצנוברים.
5. במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את הטופו עד שמזהיב. מוציאים לצלחת. מוסיפים את הפלפלים למחבת ומקפיצים כמה דקות עד שהם כמעט ומוכנים (אך לא רכים מדי). מוסיפים את השום ומקפיצים כ-2 דקות. יוצקים פנימה את הרוטב  ומבשלים עוד כ-2-3 דקות רק עד שהרוטב מסמיך. בוחשים פנימה את הזיתים ומגישים  מעל הקוסקוס.


מחפשים מתכונים נוספים מאותה תכנית?
לחצו כאן למתכון לקציצות עוף והודו ברוטב עגבניות על קוסקוס מלא

לחצו כאן למתכון לסלט קוסקוס מלא עם משמשים, חומוס ופיסטוקים

לכתבות נוספות:
שניצל פולני
לברק בסטימר

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 


איילת לטוביץ`