עמוד הבית     אוכל     תוספות     מתכון לאסאדו - צלעות עגל בנוסח דרום אמריקאי
אסאדו - צלעות עגל בנוסח דרום אמריקאי
שף אבי שטייניץ מארח את שף דדה (גן האירועים "ג`ויה מיה"), שמכין מתכון לצלעות עגל חלב בנוסח דרום אמריקאי, בתוספת ארטישוק ירושלמי עם פול ירוק
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 3035" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
פלטה שלמה של צלעות עגל חלב
2 כפות חרדל צהוב
2 כפות חרדל חום
2 כפות שום טחון
1 כף מלח גס
2 כפות פלפל שחור גרוס
3/4 כוס שמן קנולה
3 גבעולי רוזמרין
3 גבעולי תימין
1.5 ליטר ציר בקר
1/2 ליטר יין אדום יבש


לארטישוק
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
200 גרם פול ירוק
2 כפות שמן זית
קורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
1. מפזרים על הצלעות מלח גס ופלפל גס. מכניסים את הנתח לתנור לסגירה על 240 מעלות (בתנור שחומם מראש) ל-20 דקות.
2. מערבבים את כל התבלינים. מוסיפים את השמן ומורחים בתערובת את כל הבשר.
3. מוסיפים על התבנית את ציר הבקר עם היין ואוטמים את התבנית עם נייר פרגמנט ועליו נייר כסף.
4. אופים כשעה ורבע בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאחר שעה ורבע בודקים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד זמן אפיה.
5. לארטישוק: מבשלים את הארטישוק הירושלמי ואת הפול הירוק בנפרד עד שיתרככו. מסננים.
6. שמים במחבת 2 כפות שמן זית, מחממים מעט ומוסיפים את הארטישוק ואת הפול. מקפיצים מספר דקות רק לצורך חימום.
7. מוסיפים את הפלפל והמלח. מקפיצים שוב ומכבים את הגז.
8. ניתן להגיש את הארטישוק שלם או חתוך לחתיכות.

לכתבות נוספות:
שניצל פולני
פוד פרוסס - חנוכיה לי יש, ועוד איך...

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 


איילת לטוביץ`