עמוד הבית     אוכל     עוגות וטארטים     עוגת זברה של קרין גורן
עוגת זברה של קרין גורן
קרין גורן מכינה עוגה שילדים אוהבים וגם יכולים להכין בעצמם: עוגת זברה עם ביסקוויטים, גבינה, קצפת ווניל. צפו כאן במתכון הוידיאו
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 2711" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

עוגת הזברה הזו מזכירה בטעמה את עוגת הביסקוויטים של ילדותי, אבל העיצוב קצת יותר משוכלל: את הביסקוויטים אני מעמידה בתוך הקרם שבתבנית ולא משכיבה אותם, ואז כשפורסים את העוגה מתקבלת דוגמה זברה מרשימה.  

החומרים:
2 מיכלים של שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
1 קופסא גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
20 ביסקוויטים "פתי בר" בטעם שוקו (קצת יותר מחצי חבילה קטנה)
להרטבת הביסקוויטים:
1 כוס חלב
לקישוט:
2 שורות של קוביות שוקולד חלב

לפני שמתחילים:
• משמנים תבנית אינגליש קייק גמישה (חד פעמית או סיליקון) בתרסיס שמן (או מברישים בשמן).

אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
2. מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד חצי דקה במהירות נמוכה, עד שהגבינה מתערבבת פנימה.
3. מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים את פני הקרם בעזרת לקקן.
4. טובלים ביסקוויט בחלב לזמן קצר (סופרים עד 3 ומוציאים).
5. דוחפים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרם. חוזרים על הפעולה עם שאר הביסקוויטים ומסדרים אותם בשורות צפופות בתבנית.
6. שמים את התבנית במקפיא ל-4 שעות לפחות.
7. הופכים את התבנית על צלחת הגשה מאורכת ומסירים את התבנית בעדינות. מעבירים למקרר להפשרה של שעה.
8. מגררים שוקולד מעל העוגה ופורסים לפרוסות. מגישים קר.

למתכון "עוגיות הפתק הסודי" של קרין גורן לחצו כאן
למתכון "עוגיות החלנות הצבעוניים" של קרין גורן לחצו כאן
למתכון "מאפינס תפוחים בלי תפוחים" של קרין גורן לחצו כאן


לחצו כאן לכל המתכונים של קרין גורן

לכתבות נוספות:
עוגת שוקולית
עוגה בחושה שוקולדית

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  עוגה מדהימה!!!-חובה לנסות
    ענת   20/08/08 05:56 PM 
2.  הולכת להכין עכשו אבל לפני כן שאלה..
    ליה   28/08/08 02:20 PM 
3.  הכנתי אותה עכשיו, נראית מעולה!!!!!!!!!
    ענת   28/08/08 08:21 PM 
4.  עוגת זברה
    אילנה   29/08/08 04:39 PM 
5.  תשובה לאילנה
    מערכת "חיים טוב"   31/08/08 09:29 AM 
6.  עוגת זברה
    כנרת   15/09/08 01:35 PM 
7.  גרסת פרווה ?
    טלי   21/09/08 10:47 AM 
8.  כמה קל להכין וכמה יפה העוגה כשחותכים אותה. נהדר!
    מרים   24/09/08 09:58 PM 
9.  עוגה מ ע ו ל ה !!
    עמית וסיגל : )   06/11/08 08:43 PM 
10.  עוגה משגעתתתתתתתת
    שמחה   07/12/08 09:04 PM 
11.  עוגה מדהימה להכנה עם הילדים
    אורטל   01/01/09 09:57 AM 
12.  תשובה לאורטל
    מערכת "חיים טוב"   01/01/09 11:22 AM 
13.  עוגה טעימה ביותר וגם המראה יפה מאוד התלהבו..
    אוסנת   10/01/09 07:45 PM 
14.  העוגה
    שירלי   31/03/09 05:52 PM 
15.  יש למישהו מושג כמה זמן העוגה יכולה להישמר במקפיא ולא להתקלקל??
    תמר   12/05/09 02:29 PM 
16.  תודה על המתכון המצויין!
    לי קודו   23/05/09 03:33 PM 
17.  עוגה מדהימההההההההה
    אור-לי   02/06/09 03:20 PM 
18.  מ-ד-ה-י-מ-ה!!! ככה אומרים
    קרן   06/06/09 03:59 PM 
19.  יש לי כמה שאלות
    נועה   20/06/09 06:04 PM 
20.  יש לי 2 שאלות דחופותת
    נועה   20/06/09 06:16 PM 
21.  אני מכינה את העוגה כהפתעה למישהו שגר איתי ובמקפאי הוא לא יראה.. כמה זמן אפשר להשאיר את העוגה ..
    לירון   29/08/09 06:36 PM 
22.  תשובה ללירון
    מערכת "חיים טוב"   30/08/09 11:14 AM 
23.  עוגה נהדרת
    יעל   07/10/09 11:05 AM 
24.  חשוב!!
    דניאל   01/01/10 03:27 PM 
25.  זה טוב לילדים!!! בכלל זה משגע!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    מירי   19/02/10 02:35 PM 
26.  תשובה לדניאל
    יובל   23/03/10 09:13 PM 
27.  עוגה מושלמת וקלה להפליא!
    צליל בר   05/05/10 02:31 PM 
28.  סרטון מ-ר-ת-ק!!
    אמא של בתי   24/07/10 11:41 PM 
29.  העוגה נראת טעימה ביותר :)
    adi   28/07/10 08:27 PM 
30.  כמה זמן במקרר
    מיטל   24/10/10 08:26 AM 
31.  עוגה של 2 דק` הכנה ופשוט מושלמת
    אורית   01/02/11 03:00 PM 
32.  gvhhjhj
    ghnjn   08/02/11 08:48 PM 
 
        
 
        
 
        


איילת לטוביץ`