עמוד הבית     אוכל     מדריך האוכל     שאול בן אדרת
שאול בן אדרת
שאול בן אדרת, המסעדן התל אביבי הוותיק ("קימל") בכלל לא למד לבשל במקומות יוקרתיים. הוא נסמך בעיקר על ספרי בישול, אינטואיציה, והמון המון כישרון. עכשיו הוא גם מגיש את "מפגש השף"
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 2654" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

שאול נולד בשנת 1964 בת"א, וכבר בגיל 4 הוא זוכר שהסתובבת במטבח של סבתא ואמא, ומאז ידע שזה מה שיעשה כשיהיה גדול. במשך השנים, במקום שיעורי בית היה מכין ארוחת צהריים וערב למשפחה. הוא התנסה, עשה, טעם, רקח, בישל והאהבה למקצוע רק גברה.
מיד עם השחרור מהצבא פתח את "צצה קלאב", בר-מסעדה-מועדון ברמת השרון, ששמה דגש על מנות ברמה גבוהה יותר מאוכל הברים שהיה נהוג אז. לאחר 4 שנים, במקביל לפעילות המועדון, פתח שאול מסעדת דגים חלבית במתחם הבורסה ברמת גן.
שש שנים לאחר פתיחת "צצה קלאב", בשנת 1991, הוא מכר את המועדון והחל בחיפושים קדחתניים להגשים את חלומו – פתיחת מסעדה. לאחר חצי שנה מצא בניין יפהפה לשימור בפאתי נווה צדק ושם פתח את מסעדת "קימל". המסעדה פועלת ברציפות כבר 18 שנה בהצלחה גדולה ועם קהל לקוחות נאמן.


שאול בן אדרת מגיש בערוץ האוכל את התכנית "מפגש השף", ובה הוא  יוצא לגלות את הסודות שמאחורי יצרני המזון, השפים והמסעדות וגם כמובן מבשל מתכונים. בין המקומות בהם ביקר: במסעדת "מקום בלב"חוות יענים, ובמסעדת "פיש" ועוד. בנוסף, תוכלו ליהנות מהמתכונים המצוינים של שאול: קובה אדומה עם מרק עשיר, פאצ'ה – אוסובוקו מעיים ממולאים, סוטלאץ' – מעדן אורז עם חלב,מרק בשר ותפוחי אדמה בסגנון גולאש, טונה ביין אדום ושמנת חמוצה על פירה גזר ועוד מאכלים רבים וטעימים.


שאול, אחד השפים הותיקים בארץ, הוא אוטודידקט שלמד על סגנון הבישול הצרפתי ועל בישול בכלל מספרות מקצועית ומהטלוויזיה. לדבריו, ההתמחות שלו היא  ב"אוכל טעים", שילוב של טעמים ורטבים מיוחדים.


את מסעדת "קימל" המצליחה שבנווה צדק (תל-אביב), פתח שאול כשהיה בן 27, לפני כ-18 שנים. את מבנה המסעדה העתיק מצאה אשתו אורית (שאז הייתה חברתו). השניים מיד התאהבו במקום והקימו במו ידם מסעדה צרפתית כפרית וזאת מבלי לבקר בצרפת לפני כן: "לא צריך להיות באיטליה כדי לדעת להכין פסטה – ידעתי איך זה צריך להיראות לפי הספרים שקראתי. כשנכנסתי למסעדות בצרפת ידעתי שבינגו".
פנים המסעדה מעוצב בסגנון כפרי אותנטי, עם שפע של עץ טבעי, כלי אוכל והגשה המייחדים את המסעדה ויוצרים אווירה פסטורלית נעימה ושלווה, המהווים רקע הולם למעדנים הכפריים המוגשים בה. למסעדה שלושה חדרים פרטיים לאירועים מ-10 ועד 100 אורחים. בקרוב צפויות להיפתח שתי מסעדות נוספות, ועוד הפתעות בדרך...

לכתבות נוספות:
אנטוניו מנסה
איילת לטוביץ`

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  שאול בן אדרת
    מירב   08/08/08 10:56 PM 
2.  מתכונים
    אוולין   22/10/08 09:43 PM 
3.  מתכונת של סוכות עם חיטה
    אוולין   22/10/08 09:43 PM 
4.  מתכונים של סוכות
    מערכת "חיים טוב"   23/10/08 10:58 AM 
5.  מתכון שהלך לאיבוד
    מירי   18/05/09 10:18 PM 
6.  תשובה למירי
    מערכת "חיים טוב"   19/05/09 09:41 AM 
7.  דודו אוטמזגין
    אילה   01/01/10 07:34 AM 
8.  התקשרות עם שאול בן אדרת
    ליאורה   17/04/10 06:49 PM 
9.  תשובה לליאורה
    מערכת "חיים טוב"   18/04/10 10:41 AM 
10.  אני מעריצה את שאול בן אדרת אני חושבת שהוא שף מדהים
    שלי דרור   21/07/10 08:45 PM 
11.  לשלי דרור
    מערכת "חיים טוב"   22/07/10 10:55 AM 
12.  שאול מבשל מרכיבים שאין שום קשר בניהם ,והאמת שלא הייתי רוצה לטעום מהמנות שלו,צר לי!, על אף הנחמדות שלו.
    ....   08/01/11 05:54 AM 
 
        
 
        
 
        


איילת לטוביץ`