עמוד הבית     אוכל     מדריך האוכל     איילת מבשלת. והפעם - אורז עם אפונה וגזר, ועוגיות שוקולד
איילת מבשלת. והפעם - אורז עם אפונה וגזר, ועוגיות שוקולד
איילת סאחתי
איילת משלבת את שלושת עקרונות הבישול שלה: אוכל בריא, טעים ומהיר להכנה ומגישה לנו שני מתכונים חדשים
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 2369" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

בטורים הקודמים שמתי דגש כל פעם על "עיקרון" אחר שלי במטבח, במבט ראשון אולי נראה שיש ביניהם התנגשות, אבל בעצם הם משלימים אחד את השני:
אוכל בריא.
אוכל טעים - מומלץ מיוחד ושנראה טוב.
אוכל מהיר - מינימום זמן במטבח.
לדעתי השילוב של עקרונות אלה יוצר את החוויה הקולינארית המושלמת הן לטבח/ית והן למי שאוכל. נכון שלעיתים זה נראה קשה לשלב, אבל ברגע שתופסים את הפרנציפ הכול הופך להיות פשוט יותר וטעים יותר.


חודש אדר עכשיו עת לשמוח! לבשל ולאכול אוכל טעים, בריא ומהיר זו בדיוק הדרך...
אז הינה 2 מתכונים שאולי יעזרו לכם בכך, אחד בהשראת האוכל של סבתא והשני עוגיות מדהימות – רק לאוהבי השוקולד.

אורז עם אפונה וגזר

חומרים:
כוס אורז מלא
חצי כוס  גריסי פנינה
חצי בצל קצוץ
3 כוסות מים
קופסת שימורים של אפונה וגזר
חצי בצל קצוץ
שן שום
כף גדושה של רסק עגבניות
 
אופן ההכנה:
בסיר טפלון מטגנים את הבצל ,מוסיפים את האורז וגריסי הפנינה מערבים מעט ומוסיפים את המים.
תיבול לפי הטעם. אני אוהבת: כף מלח ,מעט פלפל ,כפית אבקת מרק.
מכסים את מכסה הסיר עם מגבת,ברגע שרותח מעבירים לאש קטנה לכרבע שעה.

*אפשרי לאוכלי הבשר להוסיף עוף – סבתא שלי מוסיפה שוקיים, אך עובד גם יופי עם רצועות חזה עוף.
בסיר נפרד, מטגנים את הבצל והשום,מוסיפים את קופסת השימורים +הנוזלים, מערבבים מעט ומוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים עד תערובת אחידה.
התיבול: כפית  מלח ,מעט פלפל ומעט פטרוזיליה.


עוגיות שוקולד

החומרים:
חצי כוס חלב
350 גרם שוקולד
תחליף סוכר השווה לחצי כוס
3 ביצים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית תמצית וניל
3/4 קמח מלא

אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר.
את החלב והשוקולד ממיסים מעל סיר עם מים רותחים.
מערבבים את שאר החומרים.
מקפלים את השוקולד לתערובת הביצים ,ואח"כ את  תערובת הקמח.
שמים במקרר לשעה לפחות.
עושים כדורים קטנים ומשטחים.
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.
אופים כ-8 דקות בחום של 180 מעלות.

בתיאבון

לטורים נוספים

לכתבות נוספות:
שניצל פולני
פוד פרוסס - חנוכיה לי יש, ועוד איך...

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 


איילת לטוביץ`