עמוד הבית     אוכל     מדריך האוכל     איילת מבשלת. והפעם - פנקייק
איילת מבשלת. והפעם - פנקייק
איילת סאחתי
אתם מכירים את אלה שמבשלים לאחרים, מציעים להם אוכל שאי אפשר לסרב לו, אבל הם בעצמם לא נוגעים בו? איילת היא אחת כזאת. והפעם היא מפנקת בפנקייק לשבת בבוקר
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 2285" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

מה עושים כשאתם נורא אוהבים לבשל אבל לא יכולים לאכול (כמעט) כלום? מכינים לאחרים. הרי בשביל מה המציאו משפחה וחברים אם לא כדי לפנק אותם... ומתי הזמן הכי טוב לפנק אותם? ארוחת בוקר של סוף שבוע.
יכול להיות שאני יותר מדי מושפעת מסדרות אמריקאיות, אבל אני מטורפת על בראנץ', ובמיוחד על להכין בראנץ', כי זו בדיוק ארוחת הפינוק האולטימטיבית. בשבת בבוקר למי אכפת אם האוכל מזין? ומי סופר קלוריות? העיקר שיהיה טעים. הפתרון האידיאלי לארוחה כזו הוא פנקייקים – גדולים, קטנים, עם שוקולד או פירות העיקר שיהיו מ-ת-ו-ק-י-ם!
אחרי הרבה ניסיונות ווריאציות מצאתי את הקומבינציה המושלמת שלי לפנקייק. נכון, זה מאוד בסיסי, אבל דווקא בגלל שזה בסיסי ויש מעט מרכיבים, חשוב מה שמים עליו ואיך מגוונים אותו

גרסת הפנקייק שלי
(כ-10 פנקייקים גדולים)

החומרים:
ביצה
כוס ורבע קמח
כפית שטוחה של תמצית וניל 
קורט מלח
כף סוכר
חצי כפית אבקת אפייה
כוס חלב*


אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים.
המלצות: לערבב בבלנדר. יותר קל לשפוך ממנו את הבלילה ופחות מלכלך, ובנוסף הבלנדר מערבב את התערובת בצורה אחידה והופך אותה לקצת אוורירית. אותו אפקט תקבלו גם עם מיקסר, רק שיהיה יותר לכלוך, ואנחנו לא אוהבים לכלוך...
ועכשיו למחבת: שמים שמן (אין מה לעשות, בלי שמן אתם מקבלים מקושקשת) ומגיעים למצב שהשמן מתחיל לעלות עשן 2-3 דקות, תלוי בלהבה, ואז שופכים מהבלילה. כשאתם רואים שמתחילות לצאת בועות על רוב פני השטח של הפנקייק הופכים אותו.

*לנועזים: אם אתם אוהבים דברים מיוחדים אפשר להחליף את החלב בחלב קוקוס מעורבב עם מעט חלב או מים(יש לו טעם הרבה יותר חזק).


נכון שזה נראה שסיימנו אבל מבחינתי החלק הכי חשוב בפנקייק זה התוספות למעלה. זה הזמן שלכם להתפרע ולהיות יצירתיים: מניפת פירות, אבקת סוכר, קצת שוקולד צ'יפס או שוקולד מגורר, והכי חשוב - רוטב שוקולד. אפשר להשתמש ברוטב קנוי, אבל אפשר גם לערבב בסיר חבילת שוקולד עם שמנת מתוקה (רבע כוס בערך, תלוי כמה אתם אוהבים אותו סמיך) ויש לכם גם רוטב שוקולד תוצרת בית.
לאלה שנמאס כבר משוקולד אפשר להחליף את רוטב השוקולד ברוטב סוכר פירותי. חצי כוס סוכר, כוס מים, ומוסיפים פרי לפי הטעם.
עוד רעיונות: אפשר להשתמש בלימון סחוט, קליפת תפוז, המיץ של קופסאות השימורים או אפילו בתמצית קנויה.
שיהיה לכם במתיקות.

וטיפ לסיום: יש עוד המון רעיונות לארוחות מתוקות שכאלה, אבל מה שחשוב זה לבלות עם מי שאוהבים...

לטורים נוספים

לכתבות נוספות:
טלי נפרדת מהקוטג`. והפעם – פשטידת כל מיני
שוש הביקרותeat - מתכונים ברזילאיים

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  נשמע טעים, עשית לי חשק!
    אורין   15/03/08 08:30 AM 
2.  ערבוב החומרים
    השואלת   03/10/08 12:00 AM 


איילת לטוביץ`