עמוד הבית     אוכל     שבועות     מתכון לרוטב בשמל
מתכון לרוטב בשמל
איילת לטוביץ` מדגימה מתכון להכנת רוטב בשמל החיוני להקרמת מנה או כבסיס ללזניה וסופלה

החומרים:
290 מ"ל חלב
1 פרוסת בצל
1 עלה דפנה
55 גרם חמאה
3 כפות קמח
מלח, פלפל לבן
 
שלבי ההכנה:
1. מחממים יחד את החלב, הבצל ועלה הדפנה. מצננים ומסננים.
2. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבלת מעין משחה. מערבבים דקה.
3. מסירים את הסיר מהאש וטורפים פנימה בהדרגה את החלב המסונן. מחזירים את הסיר לאש, על להבה בינונית נמוכה ומערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך והתערובת מבעבעת.
4. מסירים מהאש ומתבלים.


מחפשים מתכונים נוספים מאותה תכנית?
למתכון לדלעת ברוטב יוגורט ומנגו לחצו כאן
למתכון למלבי לחצו כאן
למתכון לרוטב וינגרט מיוגורט לחצו כאן
למתכון לכדורי בצק עם זית לחצו כאן


לחצו כאן למתכונים נוספים לשבועות

לכתבות נוספות:
המטבח של עופר - עוגת הגבינה האולטימטיבית
נישנושוקולד של גליתא - חטיפי גבינות ושוקולד

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 


איילת לטוביץ`