עמוד הבית     אוכל     מדריך האוכל     מתכון לעוגת שמרים פרג של קרין גורן
מתכון לעוגת שמרים פרג של קרין גורן
קרין גורן מארחת את המורה הראשון שלה לאפייה, הנס ברטלה, שמלמד אותה (ואותנו) להכין עוגת שמרים פרג טובה באמת (רמז: הכל טמון בכמות החמאה)
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 1947" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

כמות: 5 עוגות בתבניות אינגליש קייק


חומרים:
לבצק
1 קילו קמח
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות) או 50 גרם שמרים טריים (שקית שמרית)
4 ביצים (200 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
½1 כוסות + כף חלב פושר (380 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
375 גרם חמאה רכה
2 כפיות מלח (10 גרם)


למלית פרג
200 גרם פרג טחון
¾ כוס חלב (180 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
100 גרם חמאה
1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
2 כפיות תמצית וניל
¼ כוס צימוקים
ביצה טרופה, לזיגוג


אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 4 שעות.
2. מכינים מלית פרג: מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את יתרת חומרי המלית ושומרים במקרר עד השימוש.
3. מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק ל-5. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X40 ס"מ. מורחים בחמישית ממלית פרג (כ-200 גרם מלית, בערך כוס). מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
4. מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות. מברישים בביצה טרופה.
5. אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים.
6. אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, ומפזרים פרג שלם (לא טחון) לקישוט.

מחפשים עוגות שמרים נוספות של קרין גורן?
מתכון לרולדת "כמו קרנץ" של קרין גורן
מתכון למתכון בסיסי לעוגת שמרים של קרין גורן
מתכון לעוגת שמרים "בבקה" של קרין גורן
מתכון לקוגלהוף של קרין גורן והנס ברטלה


לחצו כאן לכל המתכונים של קרין גורן

לכתבות נוספות:
ביצי הפתעה עם גלידה
עוגת שוקולית

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  צימוקים
    תם   07/02/08 06:22 PM 
2.  צימוקים - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   10/02/08 12:13 PM 
3.  מלית הפרג
    תמי   14/02/08 01:58 PM 
4.  עוגת שמרים פרג
    אתי   17/02/08 10:39 AM 
5.  מלית הפרג - תשובה לתמי
    מערכת "חיים טוב"   25/02/08 09:15 AM 
6.  התפחה
    עדינה   02/03/08 01:36 PM 
7.  לעדינה - 6
    ליאת   18/03/08 01:53 PM 
8.  התפחה - תשובה לעדינה
    קרין גורן   22/04/08 11:23 AM 
9.  עוגות שמרים
    שרה דהן    26/04/08 07:28 AM 
10.  עוגת שמרים קשה - תשובה לשרה
    קרין גורן   02/06/08 01:05 PM 
11.  יבורך הנס
    יוני   12/06/08 09:22 PM 
12.  וו לישה - גיטרה
    אלינה   06/07/08 10:28 PM 
13.  וו לישה
    חובבת אפיה   07/08/08 09:48 PM 
14.  וו לישה - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   10/08/08 10:24 AM 
15.  בצק שמרים
    שרית   11/09/08 10:10 AM 
16.  תשובה לשרית
    מערכת "חיים טוב"   11/09/08 10:43 AM 
17.  התפחה
    ענת   02/01/09 06:26 PM 
18.  תחליפים
    שרה   09/07/09 10:41 PM 
19.  קרין גורן!
    *   31/08/09 12:31 PM 
20.  שמרים פרג
    יפה    17/09/09 06:39 AM 
21.  עוגת קראנץ של הנס ברטלה בספר סודות מתוקים
    שירה    30/09/09 06:17 PM 
22.  כניסת מנויים
    יואל   08/11/10 08:09 PM 
23.  שמרים
    שיר   14/12/10 11:47 PM 
24.  שמרים - תשובה לשיר
    מערכת "חיים טוב"   16/12/10 10:49 AM 
25.  עוגת פרג שמרים
    גילי   17/01/11 08:34 PM 
26.  התפחה
    ויקה   21/02/11 10:38 PM 
 
        
 
        
 
        
 
        
 
        


איילת לטוביץ`