עמוד הבית     אוכל     דגים ופירות ים     מתכון למולים ברוטב יין לבן
מולים ברוטב יין לבן
אידי ישראלוביץ, מתוך "הדגים של אידי" בהוצאת כנרת
מנה פשוטה וטעימה שהבלגים מגישים בתוספת צ`יפס טרי. מתכון טעים מתוך "הדגים של אידי" בהוצאת כנרת
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 1941" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

מצרכים ל- 2 מנות עיקריות

1 קילו מולים, נקיים
1 בצל סגול קטן, קצוץ
1 שן שום, קצוצה
50 גרם חמאה
1 קישוא קטן, פרוס
1 כרישה, רק החלק הלבן, פרוסה
1 גזר, קלוף ופרוס
1 גבעול סלרי, כולל העלים, חתוך לפרוסות גדולות (2 ס"מ)
1 עלה דפנה
1 כוס יין לבן יבש
פלפל שחור
מלח
צרור פטרוזיליה, קצוצה

הכנה

בסיר עמוק (עם מכסה) מחממים חמאה ומטגנים בצל ושום קצוץ עד הזהבה. מוסיפים את שאר הירקות ואת עלה הדפנה. מערבבים ומוסיפים פלפל שחור גרוס.

מכניסים את המולים לסיר ומיד יוצקים כוס יין לבן יבש. מכסים את הסיר במכסה. מרתיחים כ- 7 דקות, או עד שכל המולים נפתחים.

בתום 4 דקות מנערים את הסיר (ולא בוחשים בכף, כדי שהמולים לא ייצאו מהצדף) ומוסיפים צרור פטרוזיליה קצוצה. מבשלים 5 דקות נוספות ומגישים מיד.

לכתבות נוספות:
ריזוטו פירות ים שחור
שניצל פולני

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 


איילת לטוביץ`