עמוד הבית     אוכל     קריו גורן     מתכון לעוגת שיש של קרין גורן
מתכון לעוגת שיש של קרין גורן
מתכון בסיסי ומנצח של קרין גורן לעוגה בחושה, פשוטה וקלאסית: עוגת שיש עם שוקולד אמיתי
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 1656" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

הכמות המתקבלת: 2 תבניות אינגליש קייק


החומרים:


לעוגה:
200 גרם חמאה, רכה
½1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
½2 כוסות (350 גרם) קמח
½2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) רוויון
לתערובת השוקולד
180 גרם שוקולד מריר
1 כף אבקת נס קפה
1 כף קקאו
3 כפות שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
1. להכנת תערובת העוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית לתערובת קרמית. מוסיפים את תמצית הווניל ואת הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד.
2. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה
ומלח. מוסיפים שליש מתערובת הקמח תוך עיבוד במהירות נמוכה. לאחר שהקמח נבלע מוסיפים חצי מהרוויון ומעבדים עד שהוא נבלע לחלוטין. ממשיכים עם שליש נוסף מהקמח, אחריו מחצית אחרונה רוויון, ולבסוף שליש אחרון של קמח. עוצרים ומנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית מדי פעם לערבוב אחיד ולמניעת היווצרות גושים
.
3. לתערובת השוקולד: בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד עם קפה, קקאו
ושמנת. הכי קל – במיקרוגל. אפשר גם בסיר קטן או מעל אדים.
4. מעבירים מחצית מהבצק
לקערה נפרדת ומוסיפים פנימה את תערובת השוקולד. מערבבים היטב לקבלת תערובת כהה בצבע אחיד
.
5. להרכבה: משטחים בתבניות כשלושת רבעי מהתערובת הבהירה. מורחים עליה את התערובת הכהה ומכסים ביתרת התערובת הבהירה. מערבבים קלות ליצירת מראה שיש. אופים כ-50 דקות עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי, והעוגות קפיציות למגע.

לחצו כאן למתכון לעוגת גזר של קרין גורן
לחצו כאן למתכון לעוגת שמנת וקינמון של קרין גורן
לחצו כאן למתכון לעוגת שוקולד דיאט של קרין גורן


לחצו כאן לכל המתכונים של קרין גורן

לכתבות נוספות:
עוגת פרג פשוטה ונהדרת
בויוס – עוגיות גבינה מלוחות

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  תחליף לשמנת
    sofi   08/09/07 10:27 AM 
2.  עוגת שייש ( עוגות בחושות)
    ירדן   20/09/07 09:10 PM 
3.  עוגת פרווה
    איילת   11/10/07 09:24 AM 
4.  עוגת שיש - תחליפי פרווה - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   14/10/07 11:15 AM 
5.  כולללם תקראו...פליזזז :]
    כולללם תקראו...   19/10/07 05:24 PM 
6.  עוגת שיש - תחליפי פרווה
    מערכת "חיים טוב"   12/11/07 12:45 PM 
7.  עוגת שיש
    ענבל    03/01/08 03:03 PM 
8.  כמויות - תשובה לענבל
    מערכת "חיים טוב"   03/01/08 04:30 PM 
9.  עוגת שיש בשמן במקום חמאה
    סילבי   27/03/08 02:02 PM 
10.  שמן במקום חמאה - תשובה לסילבי
    קרין גורן   02/06/08 02:33 PM 
11.  אפיה
    מירי   27/08/08 03:52 PM 
12.  ללא גלוטן
    מירי   28/08/08 07:04 AM 
13.  מתוקים
    ora   07/09/08 09:56 AM 
14.  תחליף ממרגרינה לשמן
    אפללו רניאלה   04/10/08 11:31 PM 
15.  עוגת שיש
    טלי   07/10/08 01:29 PM 
16.  שאלה לגבי תחליף לגבינה
    עמית   20/11/08 09:52 PM 
17.  עוגת גבינה של ילדותי
    אביבה חגי   27/01/09 04:10 PM 
18.  לקרין אני רוצה להגיד לך כמה מילים על התכנית
    שלומי   25/04/09 01:46 PM 
19.  השוקולד נופל למטה
    ג`ני   12/05/09 01:46 PM 
20.  עוגת שיש ללא מרגרינה וללא חמאה
    אריאלה   21/06/09 06:52 AM 
21.  בלי שוקולד
    טל   18/08/09 10:07 PM 
22.  הקצפה
    אהובה   22/01/10 01:35 PM 
23.  עוגת שיש
    esther   15/02/10 11:55 AM 
24.  איך ממירים את הקמח לקמח מלא? וסוכר לסוכר חום? (אם בכלל)
    מיכל   16/02/10 03:06 PM 
25.  ערבוב
    אהובה   05/03/10 01:02 PM 
26.  רוויון
    מרי   21/07/10 06:01 PM 
27.  עוגיות מרוקאיות
    ישראל    18/08/10 10:49 AM 
28.  איך העוגה
    שירלי   23/12/10 05:08 PM 
29.  יצא מדהים!!!
    riri   12/02/11 02:04 PM 


איילת לטוביץ`