עמוד הבית     אוכל     שבועות     קנלוני עם גבינות ותרד אפויים ברוטב עגבניות
קנלוני עם גבינות ותרד אפויים ברוטב עגבניות
ישראל אהרוני, מתוך "פסטה, נודלס ומה שביניהן", הוצאת כתר
אין כמו קנלוני חמימים וטעימים הישר מהתנור. הנה מתכון של אהרוני לקנלוני ממולא בתרד, ריקוטה ופרמזן
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 1413" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

הספר "פסטה, נודלס ומה שביניהן" של אהרוני הוא הזמנה למסע קסום, מרתק ומיוחד במינו: מסע בעקבות האוכל לאורך דרך המשי. זהו יומן מסע, מחקר קולינרי, ספר בישול, מסע שורשים אישי, אלבום צילום ייחודי ותיעוד של תרבויות שונות המתמזגות אלו באלו בדינמיקה מופלאה. זהו גם "ספר גנטיקה" המתחקה, באמצעות האוכל, אחר אבני היסוד של התרבות האנושית.


קנלוני עם גבינות ותרד אפויים ברוטב עגבניות


מצרכים:
½
ק"ג בצק פסטה טרייה
למילוי:
40 גרם חמאה
1 בצל קצוץ דק
500 גרם עלי תרד טריים, שטופים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
½ כפית אגוז מוסקט טחון
500 גרם גבינת ריקוטה טרייה
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב עגבניות:
¼ כוס שמן זית
1 כף אורגנו
2 שני שום קצוצות
1 בצל קטן קצוץ דק
8 עגבניות תמר בשלות, קלופות וקצוצות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
10 עלי בזיליקום קצוצים


הכנה:
מכינים את המילוי:
• מאדים בצל קצוץ בחמאה כ-3 דקות. מוסיפים את עלי התרד השטופים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומאדים כ-3 דקות. מקררים. קוצצים את תערובת התרד קיצוץ גס.
• מערבבים את תערובת התרד עם הגבינות. מקררים את התערובת לגמרי.
• מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכינים את הרוטב:
• מטגנים שום, בצל וטימין כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מוסיפים פנימה את הבזיליקום הקצוץ.
• חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ-15 ס"מ. מבשלים את הבצק בהרבה מי מלח רותחים כ-2 דקות, כ-5 ריבועי בצק בכל פעם. מוציאים בכף מחוררת, מסננים היטב ומכניסים לקערה גדולה עם מים קרים. מוציאים את ריבועי הבצק המבושלים ומניחים על מגש משומן.
• מניחים בשולי כל ריבוע תלולית גבוהה ויפה של מילוי. מגלגלים את ריבוע הבצק סביב המילוי. כך עושים עם כל הכמות.
• יוצקים מחצית מהרוטב לכלי מלבני חסין חום. מניחים את הקנלוני הממולאים בשורה, על הרוטב.
• יוצקים את יתרת הרוטב על הקנלוני, מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת.
• מכניסים ל-20 דקות לתנור שחומם מראש.


 

לכתבות נוספות:
המטבח של עופר - עוגת הגבינה האולטימטיבית
נישנושוקולד של גליתא - חטיפי גבינות ושוקולד

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  שאלה
    יעל   24/05/09 08:54 AM 
 
        


איילת לטוביץ`