עמוד הבית     אוכל     מאפים     פנקייק
פנקייק
סם שטרן, מתוך "סערה במטבח", הוצאת דניאלה די-נור
סם שטרן, השף-ילד-כוכב העולה בשמי הבשלנות, מבשל מאז שהוא זוכר את עצמו, ומביא לנו מתכון לפנקייקס מתוך ספר המתכונים שלו
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 1363" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

"את הספר הזה כתבתי לאנשים צעירים, כמוני, שאוהבים לאכול, אוהבים לחגוג, שיודעים לבשל, נהנים מבישול או לכאלה שרוצים ללמוד לבשל.
יש בו אחלה מתכונים, פשוטים להכנה וטעימים כמו שהחברים שלי ואני אוהבים..."
סם שטרן מבשל מאז שהוא זוכר את עצמו. "סערה במטבח" הוא ספר המתכונים שלו. אליפות!


פנקייק
מתחשק לכם להעיף דברים באוויר על הבוקר? כדאי לכם לנסות את הפנקייקס. הם מנצחים. הם טעימים, מהירים להכנה, קלים לאכילה. וחוץ מזה, אין מי שלא אוהב פנקייקס. אני, בכל אופן, לא פגשתי עד היום אחד כזה... תצרפו אליהם או תערמו עליהם מה שבא לכם. יש כאן יתרון נוסף - אפשר להכין את הבלילה יום לפני. מאחסנים בכוס מדידה, במקרר. ממש לפני שמתחילים בבישול, נותנים עם מזלג שני ערבובים טובים, ומייד אפשר לשפוך למחבת.
אזהרה: הפנקייק הראשון נדבק לעתים קרובות למחבת, וצריך לזרוק אותו. אם זה קורה – זה לא אומר שאתם כישלון.


ל-8
חומרים
100 גרם קמח רגיל
טיפ-טיפה מלח
1 ביצה
300 מ"ל חלב
חמאה לטיגון
לאכול עם:
מתוק:
סירופ מייפל, מיץ לימון או קונפיטורת פירות כלשהי או רסק תפוחים, וכמובן - אגוזים כתושים.
מלוח: גבינה מגוררת ונקניק האם (אפשר גם נקניק עדין אחר או אנשובי משובח).


השיטה
1. מנפים בקערה את הקמח והמלח. חופרים גומה עמוקה בקמח. שוברים ביצה ושופכים בזהירות אל תוך הגומה.
2. יוצקים על הביצה מזיגה הגונה של חלב. בכף עץ מתחילים לערבב את החלב בביצה בתנועה סיבובית, בהתחלה בלי לערבב פנימה הרבה קמח.
3. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, גם את שאר הקמח, תחילה בעדינות ובהמשך בתנועות גדולות וחופשיות יותר. מחזיקים את הקערה ביד אחת. מטים אותה הצידה, אם זה עוזר. המטרה היא להגיע לתנועה טובה ורצופה של פרק כף היד, כדי שהבלילה תהיה חלקה למרות שהיא עדיין סמיכה.
4. לאט לאט והכי חשוב – בהדרגה – מוסיפים את שאר החלב, ומערבבים עד שהבלילה ממש חלקה. אם היא לא לגמרי חלקה, אפשר להיעזר במטרפה.
5. מחממים מחבת פנקייק (מחבת עגולה ושטוחה שיש לה שוליים גבוהים ש"בונים" את הפנקייק יפה) או מחבת רגילה קטנה. המחבת צריכה להיות מספיק חמה, שהחמאה תבעבע מייד כשהיא באה במגע עם המחבת.
6. משתמשים בחתיכת חמאה קטנה שתצפה קלילות את המחבת. אם החמאה מתחילה להשחים, סימן שהיא נשרפת והופכת מרירה. אם זה קורה – תסירו את המחבת מהאש, תשפכו את החמאה, תצננו, תנקו ותתחילו מחדש. תזכרו, כף שמן על 50 גר' חמאה תמנע מהחמאה להישרף.
7. יוצקים למחבת 2-3 כפות מהבלילה, ומזיזים אותה לצדדים מייד, כדי שתכסה את כל השטח.
8. עכשיו מטגנים עד שחושבים שהצד התחתון עשוי. אפשר לבדוק עם מרית. אם זה מבושל זה קצת שחום ולא נדבק.
9. הגיע הזמן להעיף באוויר ולהפוך. אני מציע לכם להתאמן על זה כשאין חברים. בני המשפחה יסלחו לכם אם הפנקייקס הראשונים ינחתו בכל מקום אחר חוץ מאשר בתוך המחבת. אפשר כמובן גם לשחק אותה רגוע ולהפוך במרית.
10. מטגנים עוד דקה עד שהפנקייק זהוב ומגרה. זוללים.
בשביל הגיוון
בשלב 6, זורקים למחבת חופן פירות יער. נותנים להם להתרכך ולהגיר מיץ, ואז שופכים פנימה את הבלילה. מטגנים. הפעם הופכים את הפנקייק במרית, אחרת תמצאו אוכמניות על התקרה.


 

לכתבות נוספות:
טלי נפרדת מהקוטג`. והפעם – פשטידת כל מיני
שוש הביקרותeat - מתכונים ברזילאיים

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  המתכון פשווט מאוד...
    נטע =]   05/07/07 06:06 PM 
2.  על כמות מצרכים...
    שמרית   14/07/08 09:24 AM 
3.  כמויות - תשובה
    מערכת "חיים טוב"   14/07/08 10:20 AM 
4.  זה בליצ`ס , לא פנקייק.
    נטלי   26/06/10 08:05 AM 


איילת לטוביץ`