עמוד הבית     אוכל     שפים נוספים     מתכון למלבי ביתי
מתכון למלבי ביתי
איילת לטוביץ` מסבירה איך להכין מלבי על פי מתכון ביתי
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 131" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

מספר מנות: 10
 
החומרים:
500 מ"ל חלב
100 גרם קורנפלור
500 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
2 כפות מי ורדים
לרוטב:
1 כוס מים
½ כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
1 כף סירופ גרנדין
להגשה:
חצי כוס קוקוס טחון
חצי כוס שקדים קצוצים
חצי כוס פיסטוקים קצוצים / טחונים גס
  
שלבי ההכנה:
1. מערבבים בסיר את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר ומי הורדים. מעבירים מעט מהתערובת לקערה וטורפים היטב עם הקורנפלור. מחזירים את התערובת לסיר וטורפים ללא הפסק עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
2. יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומצננים. מכסים ומקררים שעתיים לפחות.
3. לרוטב: בסיר מערבבים את כל מרכיבי הרוטב על להבה בינונית, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים ומקררים.

מחפשים מתכונים נוספים מאותה תכנית?
למתכון לדלעת ברוטב יוגורט ומנגו לחצו כאן
למתכון לרוטב בשמל לחצו כאן
למתכון לרוטב וינגרט מיוגורט לחצו כאן
למתכון לכדורי בצק עם זית לחצו כאן


לחצו כאן למתכונים נוספים לשבועות

לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
כנאפה אגסים וגבינת צאן

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 
1.  איך אפשר לשדרג את המלבי
    שילה שמעי   20/04/07 08:36 PM 
2.  גרנדין-???
    תמר   24/04/07 07:39 PM 
3.  סירופ למלבי
    אורלי   05/06/08 02:00 PM 
4.  רוטב
    נועם   08/06/08 09:54 AM 
5.  אופן ההכנה
    עודד   30/07/10 07:54 PM 
6.  תשובה לעודד
    מערכת "חיים טוב"   01/08/10 12:35 PM 
7.  יצאו לי גושים של קורנפלור בתערובת
    ערן טל   18/11/10 01:59 AM 


איילת לטוביץ`