עמוד הבית     אוכל     מתכונים לפי שפים     מתכון לסטייק פרגית על ברינואז של חציל
סטייק פרגית על ברינואז של חציל
איילת לטוביץ` וטל כהן ממשיכים להכין מתכונים מחופשים לפורים, ומכינים על סטייק פרגית עם ברינואז חצילים ברוטב חלב קוקוס ("ברינואז" הוא חיתוך מדוייק לקוביות)
רוצים להוריד את המתכון למכשיר הסלולרי? שלחו sms עם הטקסט הבא "מתכון 1074" למספר 3090, ורוצו למטבח לבשל!
השירות כרוך בתשלום של 4.99 ₪ למתכון.

החומרים:
ירכיים של עוף ללא עצם
3-4 פרוסות חציל חתוך לקוביות קטנות  מדוייקות (ברינואז)
מלח ים אטלנטי
שמן זית
שומשום
רוטב טריאקי
שמן שומשום
חלב קוקוס
שוקולד מריר  64%
חמאה
עירית
פטרוזיליה

אופן ההכנה:
1. במחבת עם מעט שמן זית מטגנים  היטב את הפרגית, מתבלים בהרבה פלפל שחור טחון טרי ומלח ים טאלנטי
2. מטגנים את החצילים במחבת חמה, אפשר להוסיף את השומן מטיגון הפרגית לטעם וצבע . מוסיפים עירית קצוצה גס ומעט מלח וכמה טיפות שמן שומשום לארוחמה.
3. בסיר חם מכניסים 1/2 כוס חלב קוקוס, 2-3 כפות רוטב טריאקי מצומצם קלות מעורבב עם שומשום, 50 ג' שוקולד מריר. כשהשוקולד נמס מכבים את האש. מוסיפים 50 ג' חמאה לעיבוי הרוטב.

הגשה:
מניחים את הרוטב על הצלחת, מעל מניחים נתח מהבשר, פטרוזיליה ועירית קצוצים דק, שוב רוטב ושוב נתח בשר. מעל הכל מסדרים את קוביות החצילים ומעל מסדרים מעל סלט קטן של עלי פטרוזיליה עם עירית מתובלים במעט שמן זית ומלח.


רוצים עוד מתכונים מהתכנית?
לחצו כאן למתכון למלאווח משודרג
לחצו כאן למתכון לסושי מתוק
לחצו כאן למתכון לסביצ'ה כריש עם סלט פירות



לכתבות נוספות:
אגסים ממולאים בכבש ובירקות
כנאפה אגסים וגבינת צאן

שלח לחבר הדפס
הוסף תגובה 


איילת לטוביץ`